Beperk de tijd die je besteedt aan tv kijken voor een productiever en waardevoller leven


35 uur per week

Het beperken van de tijd die wordt besteed aan televisie kijken is iets waar ik vaak over praat, omdat de gemiddelde persoon te veel tijd besteedt aan televisie kijken – maar liefst 35 uur per week!

  • 35 Uur! Kun je je voorstellen wat je zou kunnen bereiken met de helft van die tijd elke week!?
  • Te veel tv-kijken kan je ervan weerhouden te leren hoe je je beste leven kunt leiden, omdat het zoveel tijd verspilt.

In plaats van de televisie aan te zetten als je verveeld bent of op zoek bent naar iets om te doen, kun je iets waardevollers doen, zoals sporten, tijd doorbrengen met vrienden en familie, een boek lezen, enzovoort. Het maakt je productiever. Je hebt immers meer tijd te besteden aan ontdekken, en meer!

Redenen om minder tv te kijken

Televisie kijken kan een gewoonte zijn die veel van onze kostbare tijd opslokt. Hier zijn enkele redenen waarom het verminderen van tv-kijken kan bijdragen aan een verrijkender leven:

  1. Verhoogde Productiviteit: Door minder tv te kijken, krijg je extra tijd die je kunt besteden aan productievere activiteiten. Dit kan variëren van het nastreven van persoonlijke interesses tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of het verbeteren van je professionele leven.
  2. Verbondenheid met Anderen: Het verminderen van tv-kijken opent de deur naar (meer) waardevolle tijd met vrienden en familie. Het biedt de gelegenheid om echt contact te maken en betekenisvolle relaties op te bouwen.
  3. Persoonlijke Groei: Door tijd vrij te maken van de tv, geef je jezelf de kans om te investeren in zelfontwikkeling. Je kunt nieuwe hobby’s verkennen, meer lezen, of zelfs tijd besteden aan creatieve bezigheden die je voldoening schenken.
  4. Verhoogd Welzijn: Minder tv-kijken kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid en een verhoogd gevoel van welzijn. Het opent ruimte voor meer beweging, ontspanning, en innerlijke reflectie.
  5. Ontdekking van Nieuwe Ervaringen: Door minder afhankelijk te zijn van de tv, ontstaat er ruimte om nieuwe ervaringen op te doen en de wereld om ons heen te verkennen. Dit kan leiden tot verrijkende ervaringen en groei.

Je beste leven leiden

Het verminderen van tv-kijken betekent niet noodzakelijk dat je het volledig uit je leven moet bannen. Het gaat erom bewustere keuzes te maken over hoe je je tijd besteedt en prioriteit te geven aan activiteiten die je leven verrijken en je helpen groeien.

Door minder tv te kijken, kun je ruimte creëren voor betekenisvollere en verrijkende ervaringen die je helpen om je beste leven te leiden. Het gaat niet alleen om het terugdringen van tv-tijd, maar vooral om het optimaal benutten van je kostbare tijd voor activiteiten die waarde toevoegen aan je leven.

Vorige Het belang van meer bewegen voor een gezonder en evenwichtiger leven
Volgende Hoe het zetten van doelen je leven kan veranderen