De mooiste steden van Noorwegen


De mooiste steden van Noorwegen

Noorwegen, het land van de fjorden, prachtige groene landschappen en een rijke cultuur, heeft ons veel meer te bieden dan alleen de natuur waar we het vaak over hebben. Met een bevolking van ongeveer vijf miljoen mensen, ademt het land een sfeer van rust en ruimte en is het dus ook niet voor niets ontzettend populair bij veel toeristen van over de hele wereld. Juist omdat Noorwegen redelijk dun bevolkt is, is het de perfecte plek voor wanneer je even de drukte van Nederland wilt ontvluchten en wilt genieten van de rust in combinatie met een prachtige natuur. Omdat Noorwegen zoveel mooie steden kent, hebben wij er een aantal voor je uitgekozen waarvan wij vinden dat je deze absoluut bezocht moet hebben tijdens je trip.

Oslo

Oslo, de bruisende hoofdstad van Noorwegen, is een stad die je tijdens je trip absoluut niet mag overslaan. De prachtige stad is een combinatie van moderne architectuur en de historische charme van vroeger. Zo vind je er het bekende Operahuis, maar ook het historische Akershus Fortress. Het mooie aan deze stad, is dat je er werkelijk van alles kunt zien en in het centrum heerlijk kunt shoppen en kunt genieten van de vele gezellig terrassen, maar je op een paar minuten lopen ook kunt genieten van de rust die je ervaart door de prachtige natuur die ook in deze stad, net als in heel Noorwegen terug te vinden is.

Kristiansand

De stad Kristiansand, gelegen aan de zuidkust, maakt enorme indruk op haar bezoekers met zijn witte zandstranden en natuurlijk de magie van de Noorse fjorden. De stad dient als toegangspoort tot de Noorse fjorden, waar een bijzonder stukje natuur en vooral ook de rust samenkomen. Maak bijvoorbeeld een prachtige boottocht door de fjorden en laat je door een gids vertellen wat er allemaal te zien valt. Terwijl jij geniet van alles wat er om je heen te zien valt, word je bijgepraat over het ontstaan en al het andere wat jij over deze bijzondere plek in Noorwegen moet weten.

Trondheim

Trondheim, aan de oevers van de Nidelva-rivier, staat bekend om een stukje historisch erfgoed, maar ook de moderne levendigheid zoals we deze anno 2023 kennen. De prachtige Nidaros kathedraal is een absolute aanrader om te bezoeken en dateert uit de middeleeuwen. Het bijzondere aan deze eeuwenoude kathedraal, is dat deze gelegen is te midden van allerlei hippe cafés en leuke winkels, waar je kunt rondstruinen voor wat nieuwe kleding.

Meer dan alleen natuur

Zoals je hebt kunnen zien heeft Noorwegen ons zoveel meer te bieden dan alleen de prachtige natuur. Uiteraard staat het land wel bekend om onder andere de fjorden, maar kent het zoveel meer dan dat. Wat bijvoorbeeld leuk is, is om per boot de overtocht Kristiansand Hirtshals te maken, zodat je ook in het mooie kneuterige havenstadje van alles kunt bekijken. Noorwegen is een land dat geschikt is voor jong en oud en dus absoluut niet alleen voor de echte avonturier. Zo zijn er natuurlijk verschillende plekken die zich vooral richten op de wat sportieve vakantieganger, maar kun je er ook prima naartoe wanneer je alleen wilt genieten van het uitzicht van de natuur.

Vorige Deze winterfestivals mag je niet missen
Volgende Zandkasteel - word een van de Top 500 vertrouwelingen van Mart