Herfst voorbereidingen voor je kledingkast


Iedereen kent het wel, die harde regenbuien, hagel, harde wind, modder en waterplassen overal. Samen met allemaal blaadjes die van de bomen af zijn gekomen. Koud en regenachtig weer, dat is typisch herfstweer. Dat vraagt natuurlijk wel wat verandering dan zomerweer, dat is ook in kleding zo natuurlijk.

Regenjassen

Als het regent komt dit wel van pas, er zijn natuurlijk wel verschillende soorten regenjassen, maar het belangrijkste is dat hij waterdicht is en dat valt soms nog vies tegen. Lang niet alle regenjassen zijn waterdicht, dus soms is het goed zoeken en uitproberen tot je een hebt waar je blij mee bent. Daarnaast heb je ook verschil in modellen, je hebt wat langere regenjassen zoals regenjas ilse jacobsen waterdicht, maar ook regenjassen die tot je heupen gaan. Ook heb je speciale regenjas heren waterdicht en natuurlijk ook voor vrouwen en kinderen. Maar een regenjas zit niet vast aan een geslacht, dus daar hoef je je echt niet aan te houden, zolang het je droog houdt, maakt het niet veel uit. Wat nog wel een handig punt is, is dat als je in de regen moet fietsen dat het wel handig is dat je een regenjas met reflectie haalt, zodat auto’s je goed kunnen zien. Maar let natuurlijk altijd op het weerbericht en nieuws.

Schoenen

Ook hier moet je over nadenken, stel je eens voor dat je net je leuke Vans of All Stars aan hebt en het gaat keihard regenen. Dan heb je voordat je aankomt waar je moet zijn al natte sokken. Wat dan handig is, is dat je goed voorbereid bent en dat kan voorkomen door stevige schoenen aan te schaffen en te dragen in de herfst en winter. Die kunnen beter tegen water, zodat je geen natte en koude voeten krijgt. Je kan natuurlijk ook altijd regenlaarzen aantrekken, al ziet dat er misschien niet altijd even fancy uit, maar het houdt je voeten wel droog. Ook zijn niet alle kleuren schoenen handig, tenzij je het leuk vindt om je schoenen schoon te maken. Maar anders zouden we witte schoenen afraden, net als schoenen met veel vele kleuren. Ze zijn mooi, zeker alleen vanwege het weer gaan ze wel snel vies worden.

Kleding

Voordat het kouder wordt komen de dikke truien en de lange broeken ook weer van pas. Al zal het natuurlijk zo nu en dan nog wel enigszins korte mouwen weer zijn, maar dat zal niet vaak meer voorkomen. Dus haal de truien, blouses, sweaters en vesten maar uit de kast, want die kan je met dit weer wel weer aan. Je kan het simpel houden met neutrale kleuren, maar je kan het natuurlijk ook wat veranderen door zo nu en dan wat kleurrijke kledingstukken aan te trekken. Verder heb je nu met dit weer soms ook al een winterjas nodig of in ieder geval een jas die iets dikker is dan een zomerjas, een lekkere tussendoor jas bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk ook gewoon een dikke trui aan doen en er een spijkerjas over doen, want dat geeft ongeveer hetzelfde effect.

Vorige De must-have kleding tips voor tijdens de zwangerschap
Volgende Tassen zijn helemaal in