Reshma Roopram wil voorzitter worden van de PvdA


Reshma Roopram

Reshma Roopram wil voorzitter worden van de Partij van de Arbeid. Ze wil voorzitter worden om iedereen weer te laten weten waar de PvdA voor staat. Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat hij een menswaardig bestaan kan leiden. Dat er een veilige plek is om te wonen. Dat je op een ontspannen manier kan verdienen. En dat je na dat werk voldoen pensioen hebt om van te leven.

De Partij van de Arbeid is opgericht om mensen bestaanszekerheid te geven. Om de kwaliteit van het bestaan. Voor een eerlijke verdeling van kennis, macht en inkomen. De PvdA verenigt mensen rond ideeën, niet op grond van identiteit.

Diversiteit moet je doen. Te vaak is de PvdA daarover onduidelijk geweest. De PvdA is opgericht door atheïsten, Protestanten, katholieken en joden met het idee dat er meer was wat ze verbond dan wat ze scheidden. En daarom voelen Hindoestanen en moslims zich er ook thuis. De PvdA moet de partij zijn waar zowel een keppeltje als een hoofddoek zicht thuis voelt. Als het de PvdA al niet lukt om die met elkaar te laten samenwerken hoe kunnen we dan verwachten dat het in de rest van de maatschappij wel gaat lukken.

Reshma Roopram is ruim 13 jaar actief in de lokale politiek. Zij is nu wethouder zorg, jeugd welzijn en volksgezondheid in de gemeente Barendrecht. Reshma is getrouwd en heeft drie kinderen. Haar ouders kwamen in 1973 uit Suriname naar Den Haag. Ze kwamen naar Nederland omdat ze betere kansen voor hun kinderen wilden. In Den Haag werd Reshma geboren. Via hard werken, haar vader werkte voor de Hollandse Beton groep, kregen ze het stapje voor stapje beter. Haar ouders vertelden haar dat ze dat niet alleen hadden gedaan maar dat de PvdA daar ook bij had gelopen.

Reshma was het ‘mooiste meisje van de klas‘.

Vorige Skyscanner helpt je de beste tickets, hotels en autoverhuur te vinden
Volgende Een strak design met een natuurlijk karakter