TR Herdenkt en Viert: Keti Koti


TR Herdenkt en Viert: Keti Koti – verbindend weekendprogramma in Theater Rotterdam

Rotterdam, woensdag 5 juni – Op 1 juli herdenken we de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen met een bijzonder weekendprogramma in Theater Rotterdam. Keti Koti, wat ‘Ketenen Gebroken’ betekent, nodigt uit om samen stil te staan bij het verleden, te herdenken en te bewegen naar een gelijkwaardige toekomst. Het weekend van 29 en 30 juni staat in het teken van stilstaan, herdenken, helen en vieren doormiddel van dialoog en bewustwording over de geschiedenis en impact van de slavernij. Theater Rotterdam viert en herdenkt ook door 1 juli als mogelijke vrije dag aan te bieden aan haar personeel.

Programmaoverzicht

Zaterdag 29 juni

We beginnen met een sound healing sessie van Dizzi Geetha, gevolgd door Deep Dive dialoogsessies met Mathieu Charles. Er wordt een lichte lunch/brunch geserveerd.

‘s middags zijn er workshops, waaronder stamboomonderzoek door Martine Zoeteman en Jacqueline Verkleij van het CBG Centrum voor familiegeschiedenis en een kookworkshop met Howard Komproe en Noni Kooiman.

‘s avonds zijn er twee voorstellingen: De plantage van onze voorouders door muziektheatergezelschap Orkater en de dansvoorstelling Corpus Criolla door Faizah Grootens. Ook wordt er een gratis diner geserveerd voor 200 personen. De avond eindigt met een optreden van een bazuinkoor en een afterparty met DJ Mo Jakob.

Zondag 30 juni

Zondag start met dezelfde sound healing sessie en dialoogsessies als op zaterdag, gevolgd door een lichte lunch/brunch.

‘s-Middags presenteren we Dresi fu yeye met muzikale bijdragen van Djuwa Mroivili & James Oesi en het Zo! Gospel Choir met Songs of Slavery & Freedom. Alida Dors en Romana Vrede gaan in gesprek met diverse gasten, waaronder Maartje Duin en Peggy Bouva van de podcast Plantage van onze voorouders.

Het weekend sluit feestelijk af met een all female cookout met DJ Cijntje, DJ Jasmine Perez en live entertainment van Grande Loge. Er zijn kraampjes en natuurlijk lekker eten.

Expositie

Gedurende het hele herdenkingsweekend presenteren we in de hal van Theater Rotterdam een expositie met beelden en verhalen van families die nog steeds de gevolgen van de slavernij ervaren. Deze verhalen zijn speciaal opgehaald en ingezonden voor deze expositie. Bij Theater Rotterdam werken we aan een expositie om het herdenkingsjaar 150 jaar afschaffing slavernij mee af te sluiten en een beweging te maken naar de toekomst.

Slavernij lijkt lang geleden en ver weg, maar het is “pas” 150 jaar sinds de officiële afschaffing ervan binnen het Koninkrijk Nederland. Binnen veel families zijn er nog verhalen die vanuit de overlevering doorvertelt zijn over voorouders die in slavernij geboren zijn. Misschien zijn er nog levende grootouders die die familieleden zelf gekend hebben! Naar dit soort families en hun verhalen zijn we bij Theater Rotterdam  naar op zoek gegaan.

Praktische Informatie

Data: zaterdag 29 juni en zondag 30 juni
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25
Voor meer informatie en tickets, bezoek onze website tr.nl/herdenkt

Contactinformatie:

Hasan Gök
Marketing & communicatie
06-17409732
hasan.gok@theaterrotterdam.nl

Vorige Hoe trage internetsnelheid je bedrijf kan schaden
This is the most recent story.