De beste AI tools voor bedrijven


AI tools. We horen veel over AI, en het lijdt volgens alle bekende trendwatchers geen twijfel dat deze technologie de komende jaren een grote impact zal hebben op onze bedrijven. Maar hoe zit het in het heden? Hier zijn een paar geweldige AI tools die je vandaag kunt gebruiken om de productiviteit en hopelijk de winst te verhogen.

Heywire.ai

Als je bedrijf veel met content bezig is, is Heywire een krachtige generator die AI gebruikt om informatie van internet te verzamelen en deze automatisch om te zetten in verhalen, artikelen en andere blogvormen. De applicatie maakt gebruik van realtime, journalistiek gevalideerde data die je kunt publiceren. De tool kan jou en je bedrijf verder helpen positioneren als thought leader in je branche. Het kan ook meerdere ‘persoonlijkheden’ creëren voor wie je maar wilt zien, terwijl je sociale berichten schrijft en maakt op basis van de inhoud die het genereert.

ChatGPT

Dit is de conversatiechatbot gemaakt door OpenAI die eind vorig jaar de hype veroorzaakte en die echt veel dingen heeft waar een bedrijfseigenaar hyped over kan zijn. Gebruik het om blogs te schrijven, betere manieren voor te stellen om e-mails te maken, je website te analyseren om de zoekresultaten te verbeteren, geavanceerde wiskunde uit te voeren, HR-beleid te creëren en een aantal andere functies. Je zou ook moeten spelen met de Dall-E 2 -app van OpenAI , die afbeeldingen kan maken met behulp van tekstopdrachten (bijvoorbeeld “een paard dat bij een rivier staat”) die kunnen worden gebruikt in bedrijfscommunicatie of op je website.

Crayon

Crayon is zeer vergelijkbaar met Dall-E en is een geavanceerde beeldgenerator die AI gebruikt om kunst, foto’s, tekeningen en andere afbeeldingen rechtstreeks uit je tekstbeschrijvingen te genereren. De kwaliteit is uitstekend en de verscheidenheid aan keuzes lijkt eindeloos. Gebruik dit voor afbeeldingen op je website of andere promotionele inhoud.

Feathery

Behoefte aan een goede, professionele vorm voor je bedrijf? Misschien een sollicitatie? Een offertesjabloon? Een aanvraagformulier voor mensen die je website bezoeken? Feathery gebruikt AI om binnen enkele minuten professioneel ogende formulieren te maken. Je kunt formulieren opslaan en bewerken terwijl je ze maakt, en ze aanpassen aan je bedrijf. Dit alles gebeurt via een natuurlijke taalinterface.

Eightify

Kom je wel eens een heel interessante video tegen, kijk dan hoe lang die is en zeg dan tegen jezelf: “Ik heb er geen tijd voor.” Eightify lost dat probleem op. Deze AI-app bekijkt de video voor je en vat deze vervolgens samen in specifieke aandachtspunten. Als bedrijfseigenaar moeten we vaak alle hoeden dragen. Dat betekent dat we kennis moeten hebben van een heleboel verschillende onderwerpen. Er is zoveel geweldige inhoud op video die ons kan helpen bij het runnen van ons bedrijf en met deze app kunnen we veel meer informatie opnemen dan ooit tevoren.

Bard

Bard is het antwoord van Google op ChatGPT en Duet is de applicatie die het onderliggende Large Language Model van Bard zal gebruiken om de zakelijke apps van Google aan te drijven op een manier die sterk lijkt op Microsoft Copilot. De release van deze functies wordt volgens menig AI spreker binnen de komende zes maanden verwacht, maar Gmail gebruikt de AI van Bard nu al om e-mails te schrijven en grammatica te controleren.

 

Vorige Marlene van mArt!
Volgende Sun Splash Reggae Festival - 21 juli 2024 - Zuiderpark Den Haag