De kracht van je benen verbeteren met weerstandstraining


De kracht van je benen verbeteren met weerstandstraining

Hardlopen en wandelen zijn beide uitstekende strategieën om de kracht in je benen te ontwikkelen. Na enige tijd zullen je benen echter wennen aan deze oefeningen. Uiteindelijk zul je een punt bereiken waarop er geen verbetering meer is. Op internet kun je veel verschillende strategieën vinden om je beenkracht te verbeteren, wat kan leiden tot langere en productievere trainingssessies. Een daarvan is door weerstandstraining te doen waarvan is bewezen dat het effectief is in het verbeteren van de kracht van je benen. Je benen versterken met weerstandstraining met losse gewichten of machines is een uitstekende manier om je beenkracht te verbeteren. Op deze manier kun je je wandel en hardloop activiteiten een extra boost geven. Hieronder volgen enkele effectieve been versterkende oefeningen die je kunt doen terwijl je beenwarmers heren draagt.

Squats

Squatten is een van de beste trainingen die je kunt doen. Je kunt deze oefening vanuit het comfort van je huis doen. Je kunt samen met je kinderen quatten terwijl ze beenwarmers dragen om ze warm te houden tijdens de koude maanden. Daarnaast zijn er nog vele voordelen van beenwarmers voor kinderen, zoals extra comfort tijdens het squatten. Squats zijn een van de meest effectieve vormen van weerstandstraining die je kunt doen. De kracht in de benen kan aanzienlijk worden verbeterd door deze oefening uit te voeren. Deze oefening richt zich op praktisch alle spieren in het onderlichaam. Heb je besloten om met weerstandstraining te beginnen? Dan is dit onderdeel van je routine een absolute noodzaak. Zorg er tijdens het hurken voor dat je voeten plat op de grond staan ​​en dat je met je hielen omhoog duwt. Houd een platte rug, een rechtopstaande romp en een gerichte blik voor je. Op deze manier kunnen de spieren van je benen gemakkelijk worden getraind. Je moet dat echter consequent doen om het beste resultaat te behalen.

Lunges

Je vraagt je misschien “hoe brei je beenwarmers?”. Ze kunnen erg handig zijn als je buiten gaat sporten in de winter. Een andere oefening voor je benen zijn Lunges. Lunges vereisen dat je je hele lichaamsgewicht gedurende een beperkte tijd met slechts één been ondersteunt. Deze oefening is een uitstekende techniek om kracht en stabiliteit in je benen op te bouwen. Let erop dat je knie niet over je tenen gaat. Je moet er ook voor zorgen dat je romp rechtop blijft terwijl je naar voren staart. Pas echter op dat je niet valt terwijl je op een been staat. Zorg ervoor dat je volledig geconcentreerd bent terwijl je lunges doet.

Beenkrullen

Deze oefening richt zich op de hamstringspier, die zich aan de achterkant van de benen bevindt. Dit is vooral belangrijk voor hardlopers. De meeste hardlopers hebben zeer sterke quadriceps, maar hun hamstrings zijn nogal zwak. Krul je benen zo ver als je kan en laat het gewicht langzaam weer zakken naar de startpositie. Zorg ervoor dat de gewichtsstapel de vloer niet raakt, omdat je hierdoor alle weerstand verliest. Door aan de hamstrings te werken kan het spierstelsel van het been weer in balans worden gebracht. Dit helpt ook bij het voorkomen van hardloopblessures.

 

 

 

 

Vorige Behoud van het eigene
Volgende Koopgids voor herenondergoed