De mooiste trends van 2021 voor in je eetkamer


mooie trends voor 2021

Of je nu een kleine ontbijthoek hebt of een formele ruimte speciaal voor etentjes, je kunt gerust zeggen dat de eetkamer één van de meest ondergewaardeerde delen van je huis is. In het verleden heb je het misschien gebruikt wanneer gasten langskwamen, maar het is maar al te waarschijnlijk dat je de meeste maaltijden op je bank of bed hebt gegeten. Vandaag de dag is je eetkamer bovendien je geïmproviseerde kantoor geworden, wat natuurlijk door de pandemie komt. Hierdoor is je eetkamertafel zomaar een bureau geworden, waar het natuurlijk ook geschikt voor is. Ondanks de coronacrisis kun je alsnog je eetkamer opnieuw inrichten met behulp van de onderstaande tips. 

Uitbreiding van de keuken

Het combineren van de keuken met het eetgedeelte is een idee dat niet revolutionair is. Ook is dit niet iets waarvoor je ingrijpende renovaties nodig hebt om het toe te passen in je woning. Je kunt het een woonkeuken noemen of een eethoek naast de keuken, mooi en trendy is het hoe dan ook. Met een kleurenpalet en een stijl die past bij het keukeneiland en de ontbijtbar ernaast, fungeren deze eetruimtes als een overgangsgebied tussen de keuken en de leefruimte. Gebruik een licht vloerkleed om deze ruimte af te bakenen en het individualiteit te geven. Ook kan het leuk zijn om een bar toe te voegen aan deze ruimte, waarvoor je natuurlijk barstoelen nodig hebt.

Bakstenen muren

Voorbij zijn de dagen dat je huiseigenaren had die zo snel mogelijk de bakstenen muren in hun huis wilden bedekken. Tegenwoordig laat je juist de pleisterlagen verwijderen in een poging om die oude verborgen bakstenen muren opnieuw tevoorschijn te halen. Bakstenen muren maken onmiddellijk indruk in de eetkamer, wat met name komt doordat ze zoveel textuur toevoegen aan de ruimte. Je kunt ervoor kiezen om ze als accenttoevoeging te gebruiken, maar het is ook mogelijk om de hele eetkamer een bakstenen muurachtergrond te geven. Als je niet gezegend bent met een huis met bakstenen muren, dan kun je alsnog gebruik maken van deze trend met behulp van faux-baksteen. Ook zou je behang met een bakstenenpatroon kunnen plakken op de wanden van je eetkamer. Natuurlijk zal dit niet zo mooi zijn als een echte bakstenen muur.

Natuur

2020 heeft velen van ons getoond hoeveel de buitenwereld waard is, wat met name geldt voor de natuur. Hoewel we nog altijd niet helemaal vrij kunnen reizen en daardoor ook nog niet echt volledig van de natuur over de hele wereld kunnen genieten, kunnen we wel de natuur naar binnen halen. Zo zul je dus niet naar buiten hoeven om te genieten van de natuur, maar kun je gewoon in huis blijven zitten om de mooiste bloemen en planten te bewonderen. Zo is het zelfs mogelijk om een klimplant te plaatsen op een hanglamp in je eetkamer, maar je kunt ook simpelweg potten met grote planten erin kunnen neerzetten in de hoeken van deze ruimte. Daarnaast zijn er nog veel meer manieren die je kunt gebruiken om de natuur in je eetkamer te krijgen.

 

Vorige Steun het behoud en wederopbouw van Plantage Boston in Suriname
Volgende Samenwerking met BBGO Suriname