De perfecte keuken creëren


keuken

Het nieuwe jaar, de perfecte timing om te gaan werken aan ruimtes in je huis. Waarom niet starten met een waar je dagelijks tijd doorbrengt? De keuken is een plek waar sommige van onze standaard behoeftes verzadigd worden, maar wanneer deze niet is zoals je zou willen, is de motivatie daarvoor soms wat minder. De afwas blijft langer staan, je bestelt liever eten dan dat je uitgebreid kookt, de schoonmaak schiet er bij in. Door stap voor stap je droomkeuken samen te stellen, wordt de tijd die je er doorbrengt direct een stuk aantrekkelijker. Je kan er voor kiezen om enkel nieuwe onderdelen toe te voegen aan je keuken, bijvoorbeeld een inductiemat op het inductiefornuis of een specifiek spatscherm keuken onderdeel zodat de muren netjes blijven bij het koken, maar je kan er ook voor kiezen om helemaal vanaf niets te beginnen.

Vanaf niets opbouwen

Als je besluit om helemaal opnieuw te beginnen met het creëren van de nieuwe keuken, is het slim om te starten met een nieuw ontwerp. Ook als de neiging er is om direct alle details en leuke accessoires uit te zoeken. De indeling van de keuken en de formaten van de verschillende onderdelen maken of breken of een keuken praktisch gaat zijn in het gebruik. Of je er nu voor besluit om dit allemaal zelf uit te zoeken en op te meten, of door een professional laat doen, het is handig om van tevoren alvast te bepalen wat je budget voor deze verbouwing gaat zijn. Nadat je een geheel ontwerp heb samengesteld qua indeling, kan je gaan beslissen over de materialen, deurknopjes, versiersels en andere kleine dingetjes van de keuken die hem uniek maken.

Allerlei dingen die erbij komen

Tenzij je iemand bent die voor zijn of haar werk dagelijks werkt met het verbouwen van een keuken, komt er vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie zal verwachten. Stel je hebt de oude keuken eruit en in de nieuwe indeling zit de wasbak ergens anders, dan zal je al snel een loodgieter moeten uitnodigen om de buizen te verplaatsen. En dat niet alleen, denk ook aan een elektricien en misschien wel een specialist op het gebied van ventilatie, zodat de kooklucht ook weer naar buiten toe kan verdwijnen. Op de plekken waar de oude keukenkastjes aan de muren zaten, zitten nu waarschijnlijk gaten of beschadigingen. Dit levert stukwerk op, voordat je er met een verfroller of een rol behang overheen kan gaan. We noemden het hierboven kort al even, maar stel dat je iemand bent die best wild kan koken, kan het aan te raden zijn om een spatscherm te plaatsen in de keuken bij het fornuis. Op deze manier blijft de muur netjes en is het gemakkelijker schoon te maken.

Naast de muren, is ook de vloer misschien aan de beurt voor een opknapbeurt. Hier kan je gelijk even nadenken over de meest praktische optie, want je hoeft hier niet perse voor een afneembaar vinyl of tegelvloer te gaan. Ook een keuze voor laminaat of hout kan zijn goede kwaliteiten hebben en karakter toevoegen aan de ruimte.

Vorige Evenementen
Volgende Onze Sandra Doevendans gaat voor de gemeenteraad