De populairste steden van Zuid-Italië


De populairste steden van Zuid-Italië

Italië is natuurlijk een prachtig land om naartoe te gaan op vakantie. Waar de meeste gezinnen met kinderen kiezen voor het noorden en midden van Italië, met name om de reistijd, is ook het zuiden meer dan de moeite waard om naartoe te gaan. Sterker nog, onze voorkeur ligt vooral in de hak van de welbekende laag. Uiteraard snappen we heel goed dat dit voor vakantievierders die met de auto gaan, net even iets te veel van het goede is, maar we willen wel graag de mooiste en daarmee ook populairste steden van Zuid-Italië met je delen. Mocht je dan toch een keer overwegen met het vliegtuig te gaan of bijvoorbeeld in twee etappes te rijden, dan heb je aan inspiratie in ieder geval geen gebrek.

Napels

Eén van de eerste steden die we je graag willen voorstellen is natuurlijk Napels. Napels, ook wel bekend als Napoli, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Hier vind je het beroemde archeologische Pompeii, waar je terug kunt reizen in de tijd van het oude Rome. Daarnaast staat Napels ook bekend om zijn heerlijke pizza’s, dus een bezoek aan een echte Napolitaanse pizzeria mag dus ook zeker niet op jullie lijstje ontbreken. Naast de vele culturele bezienswaardigheden, kun je er heerlijk door de smalle straatjes struinen om vervolgens neer te strijken op één van de vele terrasjes voor een echte Italiaanse koffie.

Bari

Bari is de hoofdstad van de regio Puglia en heeft een charmante mix van historische en moderne kenmerken. Bezoek de oude binnenstad, ook wel bekend als Bari Vecchia, waar je smalle steegjes en indrukwekkende Romaanse kerken kunt vinden. Ook is Bari een belangrijke havenstad, dus breng zeker een bezoek aan de kleurrijke haven en geniet van de vele prachtige boten, maar natuurlijk ook het uitzicht over het water en de oude stad. Niet voor niets kiezen ook ontzettend veel mensen voor een Bari vakantie waar ze volop genieten van de zon, de zee en het strand.

Palermo

Bari is mooi en kent ontzettend veel leuke omliggende plaatsen. Zo is de stad Monopoli Italië enorm in trek, maar we mogen natuurlijk ook Palermo niet vergeten. Deze stad mag dan wel niets met Bari en omstreken te maken hebben, maar is wat ons betreft zeker een verlengstuk ervan. Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is een stad vol prachtige architectuur en culturele bezienswaardigheden. Bezoek het beroemde Palazzo dei Normanni, een koninklijk paleis dat al eeuwenlang indruk maakt met zijn prachtige mozaïeken en fresco’s. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de levendige straten van de markt Ballarò, waar je kunt genieten van lokale delicatessen zoals Arancini en Cannoli.

Amalfi

Wie denkt aan Amalfi, denkt natuurlijk direct aan de bekende gelijknamige kust. Deze prachtige stad is met zijn pastelkleurige huizen tegen de klif, prachtige stranden en kristalhelder water een paradijs voor zee- en natuurliefhebbers. Maak bijvoorbeeld een boottocht langs de kustlijn zodat je kunt genieten van het bijzondere uitzicht op het pittoreske landschap. Wanneer je in Amalfi bent, dan mag je een bezoekje aan de enorme kathedraal, waarmee je uitkijkt over de hele omgeving, natuurlijk niet overslaan.

 

Vorige Zandkasteel - word een van de Top 500 vertrouwelingen van Mart
Volgende Kunnen honden muziek horen?