Deze winterfestivals mag je niet missen


Het einde van het jaar draait niet alleen om kerstinkopen, De zomer wordt gezien als het festivalseizoen, maar het winterseizoen komt in tegenstelling tot met een enorm goede festival line-up dat bestaat uit verschillende soorten genres zoals techno, urban en nog veel meer. De koude maanden worden gevuld met indrukwekkende festivals die je kan vinden in Nederland die muziekliefhebbers en festivalgangers niet mogen missen, vooral wanneer je nog niet uitgedanst bent.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is niet alleen een festival maar ook een showcase voor opkomend talent uit heel Europa. Het nieuwe jaar 2024 kan je dan ook ideaal beginnen met dit festival dat plaatsvindt op 17 t/m 20 januari. Met honderden optredens komen er dan ook elk jaar weer duizenden bezoekers die genieten van energierijke en opkomende Europese artiesten en bands die allemaal verzamelen in Nederland waardoor je de backpack rugzak in de kast kan laten liggen. Het is dan ook niet gek dat het festivalprogramma is gevuld met een uitgebreid programma uit niet alleen Nederland zoals Joost, Froukje of Claude maar ook artiesten uit onze buurlanden en uit Zweden, Portugal, Polen, Ierland en nog veel meer landen, wat zorgt voor veel diversiteit aan muziek.

Valhalla 5 jaar bestaan

Valhall één van de meest verwachte winterfestivals in Nederland is op 16 december weer in het Amsterdamse RAI. Het festival bestaat uit meerdere stages en heeft een divers aanbod van muziek, zoals urban, techno, house en disco waar je een liu jo tas zwart voor uit de kast kan halen zodat je alles op zak hebt en gemakkelijk overal naartoe kan bewegen. Dit jaar wordt het 5-jarig bestaan van Valhalla gevierd met een indrukwekkende line-up, zo komen de artiesten Oliver Heldens, Low Stappa B2B David Penn, AZYR B2B LESSSS, Benny Rodrigues, Zoë Tauran en nog veel meer artiesten. Het Festival staat bekend om hun spectaculaire aankleding van het decor met kleurrijke kermisattracties en artiesten, wat zorgt voor een onvergetelijke sfeer.

Awakenings

Het bekende technofestival waar je de naam vast wel vaker hebt gehoord is dit jaar ook weer in volle gang, Awakenings. Het is een festival waar je als echte techno liefhebber helemaal los kan gaan op een breed scala aan techno muziek en kan genieten van de euforische sfeer. Awakenings kan je bezoeken tijdens het Amsterdams dance event maar ook 28 t/m 31 december dit jaar om zo het jaar spectaculair af te sluiten. Naast het afsluiten van het jaar kan je het nieuwe jaar 2024 dan ook goed beginnen met Awakenings op 27 januari in Eindhoven.

La Rêve 10 jaar bestaan

La Rêve viert dit jaar hun 10-jarig bestaan en viert dit dan ook op 17 november met een line-up van meerdere mystery guests, wat gaat zorgen voor een spectaculaire avond in Amsterdam. Het festival heeft een goed gevuld programma met techno en housemuziek van 11 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s ochtends zodat je genoeg tijd hebt om te genieten en op te gaan in de muziek. Het festival zorgt ervoor dat je als festivalganger kan genieten van een intieme sfeer en heb je de kans om dichtbij van je favoriete dj of artiest te genieten.

 

 

Vorige Populaire steden voor een citytrip
Volgende De mooiste steden van Noorwegen