Een algemeen overzicht van Amsterdam
Amsterdam is de hoofdstad en meest bevolkte stad van Nederland. Vanwege het vaak koude weer sluiten veel Amsterdammers een cv ketel onderhoudscontract af omdat ze een verwarmingsinstallatie in huis willen installeren. Amsterdam ligt in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Bovendien zijn er zoveel plekken om naartoe te gaan in Amsterdam. Je zult zeker geen spijt krijgen van je beslissing om daarheen te gaan of om er zelfs te gaan wonen. Wil je meer weten over Amsterdam, lees dan zeker dit artikel. In dit artikel kom je meer te weten over de geografie van Amsterdam, de prachtige waterwegen en het algehele klimaat.
Aardrijkskunde van Amsterdam
Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland in het westen van Nederland. Haarlem is echter de hoofdstad van de provincie, niet Amsterdam. De rivier de Amstel stopt in het centrum van de stad en sluit aan op tal van grachten die uiteindelijk naar het IJ leiden. Omdat het omliggende terrein uit forse polders bestaat, is het vlak. Het Amsterdamse Bos is een kunstmatig bos gelegen in het zuidwesten. Het uitgestrekte Noordzeekanaal verbindt Amsterdam met de Noordzee. Zowel Amsterdam als de aangrenzende metropool zijn sterk verstedelijkt. De eigenlijke stad, die 219,4 km2 land beslaat, heeft 2.275 woningen en 4.457 mensen per km2. 12% van de totale oppervlakte van Amsterdam bestaat uit parken en natuurgebieden.
Waterwegen van Amsterdam
Het merendeel van de meer dan 100 km aan grachten in Amsterdam kan per boot worden bevaren. De Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht zijn de drie belangrijkste grachten van de stad. Een gracht die bekend staat als de Singel, vormt momenteel de binnenste ring van de stad. Het is en geeft de binnenstad een hoefijzerachtige uitstraling. De haven van Amsterdam biedt ook toegang tot de internationale handel. Vanwege de scheiding in ongeveer 90 eilanden die verbonden zijn door meer dan 1200 bruggen, wordt het vergeleken met Venetië.
Klimaat van Amsterdam
Amsterdam heeft een zeeklimaat dat sterk wordt beïnvloed door de nabijheid van de Noordzee in het westen, met overheersende westenwinden. Het grootste deel van de provincie Noord-Holland, inclusief Amsterdam, ligt in USDA Hardiness Zone 8b. Wanneer oosten- of noordoosten winden uit het binnenland van het Europese continent waaien, ontwikkelt zich meestal vorst. Avonden in Amsterdam duiken zelden onder de 5 ° C. Dit komt door de enorme watermassa’s die Amsterdam aan drie kanten omringen. Vind je het echter nog te koud, dan moet je een cv ketel inc installatie hebben. De zomers zijn over het algemeen warm met een paar hete, zwoele dagen en sporadische maandelijkse regen. Amsterdam ligt in AHS Heat Zone 2 omdat de gemiddelde dagelijkse piek in augustus 22,1 ° C is. De temperaturen van 30 ° C of hoger worden slechts gemiddeld 2,5 dag geregistreerd. Gemiddeld valt er in 133 dagen per jaar meer dan 1 mm neerslag. In Amsterdam valt jaarlijks gemiddeld 838 mm neerslag. Deze neerslag neemt voornamelijk de vorm aan van lichte regen of korte buien. De koelere maanden oktober tot en met maart worden gekenmerkt door veel bewolkte en drassige dagen.