Een vloer creëert sfeer en gemak


Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer een robuuste uitstraling geven of juist een industriële look. Geen zin in een geheel nieuwe vloer, of is je vloer aan een opknapbeurt toe? Dan kun je kiezen voor een coating over je bestaande vloer.

Een vloercoating wordt vaak aangebracht over bestaande vloeren. Soms is dit nodig omdat de toplaag na jaren intensief gebruik versleten is, maar ook kan het zo zijn dat je je huidige vloer niet meer mooi vindt. Het aanbrengen van een coating is een redelijk snel proces waarbij een laag van maar een millimeter wordt aangebracht. Met deze laag heb je die mooie uitstraling van een gietvloer weer terug. Alle kieren en naden worden weggewerkt en je vloer kan weer een stootje hebben. Ook is het een relatief goedkope manier om toch een nieuwe vloer te realiseren. De coating kan zelfs over een houten vloer. De bestaande vloer wordt zo alleen maar sterker. Met een transparante coating behoud je de sfeer van de houten vloer optimaal. Naast een transparante coating zijn er ook allerlei kleuren mogelijk. Ook kunnen er logo’s of andere patronen in verwerkt worden, wat veel voorkomt bij bedrijven, kantoorpanden en winkels.

De voordelen van een gietvloer

Een echte blikvanger is de gietvloer. Een strakke, moderne vloer die erg veel voordelen kent. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer met de hand in verschillende lagen over de ondervloer gegoten. Zo ontstaan er geen naden en kieren waardoor schoonmaken een eenvoudige klus wordt. In de keuken is deze vloer dan ook zeer geschikt. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is de gietvloer ook geen probleem. Wat dan wel aan te raden is, is een antislip gietvloer aan te laten leggen om valpartijen te voorkomen als er water op de vloer terecht komt.

Een nieuwe vloer met een betonlook

Welke gietvloer steeds vaker in woningen terugkomt is de beton gietvloer. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer. Het is zeker aan te raden deze vloer over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd. Ook deze vloer heeft weinig onderhoud nodig.

Vloeren gemaakt van beton zijn duurzaam, slijtvast en eenvoudig te reinigen. Het is zelfs mogelijk om deze vloer over een bestaande tegelvloer te laten leggen. Vanwege het vocht is een vloer van beton minder geschikt in de badkamer. Hier is een gietvloer aan te raden. In woningen worden deze veel gelegd, maar ook in bedrijven is de betonvloer een ideale vloer. De vloer creëert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van aanleggen gebeurt naadloos, waardoor de afwerking in optimale perfectie gebeurt. Voor de afwerking wordt was of lak gebruikt. Beton heeft de industriële kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf.

Vorige Een strak design met een natuurlijk karakter
Volgende Helemaal van nu: duurzame tassen