Handige gadgets voor als je bang bent in het donker


Handige gadgets voor als je bang bent in het donker

Handige gadgets voor als je bang bent in het donker

Bang in het donker, wie is het vroeger niet geweest? Logisch dus dat je de eerste jaren van je nog prille leven met een nachtlampje hebt  geslapen. Waar de één zich ervoor schaamt, vertelt de ander in geuren en kleuren wat hij of zij allemaal heeft meegemaakt. Als je denkt dat bang zijn in het donker alleen iets is wat bij kinderen voorkomt, dan heb je het mis! Wist je namelijk dat ook 1 op de 10 ouderen weleens bang is in het donker? Wat dacht je van het fietsen langs een donker bos of een geluidje dat je hoort in je huis op het moment dat het ‘s avonds donker is. Logisch dus dat ook volwassenen zich bezighouden met allerlei gadgets om ervoor te zorgen dat ze niet bang zijn in het donker. In dit artikel zullen we daarom een aantal van deze handige gadgets met je bespreken.

Zaklamp in je tas

Wanneer je ‘s avonds bang bent, dan is het handig om een zaklamp mee te nemen. Stel dat je iedere ochtend of avond door het donker van of naar school moet fietsen, dan is het prettig dat je wat extra licht hebt. Nu heb je als voordeel dat de meeste schooltassen voor meiden groot genoeg zijn, om ook een zaklamp mee te kunnen nemen, zodat je wanneer het donker is, toch iets bij je hebt waarmee je kunt schijnen. Uiteraard is het ook belangrijk dat je tijdens het fietsen je verlichting aan doet, zodat de andere weggebruikers je van een afstand al kunnen zien aankomen fietsen.

Nachtlampjes

Nachtlampjes vormen een uitstekend hulpmiddel voor mensen die ongemak ervaren in het donker. Door hun zachte gloed kunnen ze een geruststellende sfeer creëren die helpt om angstgevoelens te verminderen. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan vormen, maten en stijlen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan elke persoonlijke voorkeur en kamerinrichting. Sommige nachtlampjes kunnen eenvoudig in het stopcontact worden gestoken, waardoor ze een constante bron van licht bieden. Anderen zijn uitgerust met sensoren die het licht automatisch inschakelen zodra het donker wordt, waardoor ze zowel energiebesparend als uiterst praktisch zijn. Deze functies maken nachtlampjes niet alleen handig, maar ook uiterst effectief in het creëren van een gevoel van veiligheid in de duisternis. Met een nachtlampje in de buurt kan de nacht een stuk minder intimiderend aanvoelen.

Witte ruis ‘machine’

Je kent ze misschien wel, die kleine witte apparaatjes die doorgaans bij het hoofdeind van een baby worden neergelegd en het geluid maken van een televisie die kapot is. Dit apparaat wordt ook wel een witte ruis machine genoemd. Witte ruis is namelijk het geluid dat kindjes horen op het moment dat ze nog bij de moeder in de buik zitten en geeft een gevoel van vertrouwen en geborgenheid. Ondanks het feit dat het natuurlijk niet zorgt voor licht, zorgt het er wel voor dat de meeste kinderen hierdoor een stuk minder bang zijn. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus, als je het ons vraagt.

Vorige Is klassieke muziek wel in trek?
Volgende Dé 5 onmisbare kledingstukken en accessoires voor een festival