Helemaal van nu: duurzame tassen


duurzame-tassen

Duurzaam zijn is duurzaam doen en duurzaam dragen. Niet alleen als het om kleding gaat, maar ook tassen. Aangezien iedereen wel een tas heeft en er regelmatig eentje aanschaft, is het belangrijk daar op te letten. Op wat? Dat leggen we uit. 

Als je toe bent aan een nieuwe laptoptas ben je in de gelegenheid te kiezen voor duurzaam. Een tas die het milieu niet vervuilt en geen schade toebrengt aan de aarde. Die geproduceerd is op een manier zodat het productieproces een zo kleine mogelijke footprint achterlaat. Met het gebruik van zo min mogelijk water, zo min mogelijk restafval, en die de (online) winkel bereikt met zo min mogelijke transport. Shop local is geen loze kreet.

Kies eens voor Hollandse tassen

Dus kiezen we voor Hollandse rugzakken van gerecycled materiaal zoals petflessen. Plastic flessen die vermalen zijn tot korrels waar vervolgens een materiaal van wordt gemaakt dat geschikt is voor het creëren van allerlei producten zoals ook tassen. Duurzaam, oersterk en enorm fraai. Bovendien kan niemand ontkennen dat het een goed gevoel geeft als je een duurzame tas draagt.

Kies voor een gepersonaliseerde tas voor jaren

Duurzaam is ook een leren tas die jarenlang meegaat. Leer wordt alsmaar soepeler naarmate de tijd verstrijkt en die butsen en krassen die erin komen zijn slechts een teken dat de tas goed wordt gebruikt. Daar is niets mis mee bij leer. Bovendien verdwijnen de meeste krasjes in de loop der tijd vanzelf. De tas wordt er eigenlijk alleen maar mooier op en meer eigen. Zo personaliseer je eigenlijk een tas.

Kies eens voor een vegan rugzak

Vegan tassen, gemaakt van bijvoorbeeld PolyUrethaan (PU) of polyester mogen er ook zijn. Dit zijn tassen die heel erg sterk zijn en een stootje kunnen hebben. Ze zijn er als rugzakken, shoppers, handtassen, schoudertassen en ga zo maar door. Van dit materiaal kun je van alles maken en een groot aantal merken van tassen creëren er fraaie exemplaren mee.

Kies een strandtas van riet of kurk

Dan zijn er puur natuur materialen die het goed doen als we het over duurzaamheid hebben. Denk aan een fijne strandtas van riet. Een shopper van kurk, of een tas die kurk combineert met vilt. Ze zijn er allemaal en in alle mogelijke kleuren. Het zijn natuurlijk uitziende tassen die passen bij de Bohemian style die momenteel helemaal trend is. Niet alleen in het interieur maar ook als het gaat om kleding en andere mode-items zoals tassen.

Kies bewust en kies voor duurzaam

Kiezen moeilijk? Niet als je je verdiept in welke tas bij jou hoort en het materiaal waar je voorkeur naar uitgaat. Iedere tas heeft zo zijn eigen kenmerken. Dat is niet alleen de kleur, maar ook het ontwerp, de manier van sluiten, het aantal vakken, wel of geen laptopvak et cetera. Maar ook elementen als veiligheid en draagbaarheid spelen een rol. Waar duurzaamheid natuurlijk ook deel vanuit maakt. Al met al is de keuze enorm. Filter op wat je wenst en dan wordt die keuze een stuk gemakkelijker. Kijk eerst naar welk model je wenst, in welk formaat en in welk materiaal. Ga dan voor de manier van sluiten, de kleur, het dessin. Dan heb je zomaar jouw favoriete tas te pakken. Een duurzame tas welteverstaan.

 

Vorige Een vloer creëert sfeer en gemak
Volgende Ben je weer van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan