Hoe kun je luchtverontreinigende stoffen vermijden in nieuw huis


Hoewel veel van deze bouwmaterialen alomtegenwoordig genoeg zijn in een nieuw huis dat ze onmogelijk te vermijden zijn, is het zich bewust zijn van deze potentiële verontreinigende stoffen de eerste stap in het minimaliseren en verminderen van hun negatieve effecten. Een luchtreiniger kopen zal je hier bovendien goed bij helpen. Hier zijn daarnaast nog enkele ideeën en gedachten over stappen die je kunt nemen om mogelijke luchtverontreinigende stoffen binnenshuis in je nieuwe huis te verminderen en hoe deze je gezin beïnvloeden:

Verf

Vraag bij het kiezen van verftinten en kleuren in een huis de ontwikkelaar of aannemer of verfopties met een lage VOS-uitstoot beschikbaar zijn (inclusief verf op waterbasis) en vraag dat het huis goed geventileerd wordt tijdens het schilderen. Houd er rekening mee dat er ook een evenwicht moet worden overwogen bij het kiezen van verven met een “low-VOS” of “zero-VOS”-verven, aangezien sommige extra coatings nodig kunnen hebben voor een goede prestatie, waardoor veel van hun voordelen helaas teniet zullen worden gedaan.

Luchten

Geef het huis voldoende tijd om te luchten tijdens elke installatie. Als je de vloer die door de ontwikkelaar is geïnstalleerd vervangt of opwaardeert, vraag dan de aannemers om de producten volledig te luchten voordat ze in kamers en ruimtes in huis worden geïnstalleerd. Door je huis op de juiste manier van het gas af te laten voordat je erin gaat wonen, kun je je blootstelling aan deze luchtverontreinigende stoffen binnenshuis beperken, vooral voor kleintjes die veel vatbaarder zijn voor hun negatieve effecten. Een CO2 meter kopen is hierbij bovendien van belang, hiermee kun je namelijk controleren of er goed genoeg geventileerd wordt in je nieuwe huis.

Vloer

Maak een weloverwogen beslissing over vloertypes voor elke kamer op basis van het gebruik en de voor- en nadelen van elk vloertype. Als je bijvoorbeeld familieleden hebt die aan allergie of astma lijden, is het misschien geen goed idee om tapijt in hun slaapkamer te installeren, omdat tapijten extra pollen, huisstofmijten en schimmels kunnen vasthouden, zelfs bij regelmatig schoonmaken en stofzuigen. In plaats daarvan kunnen zwevende hardhouten vloeren die geen lijm nodig hebben om te installeren een beter alternatief zijn.

Kasten

Als je budget het toelaat, kun je kiezen uit massief houten of metalen kasten in plaats van kasten van geconstrueerd hout. Dit geldt ook voor het type vloer, deuren en sierlijsten. Dit vermindert de ontgassing van formaldehyde in je huis, met name voor kasten en pantry’s waarin je kook- en voedselspullen worden bewaard. Helaas zal dit wel wat meer geld kosten, maar het is zeker beter voor de luchtkwaliteit in je nieuwe woning!

Hoewel er geen eenvoudige oplossing is voor veel van de negatieve effecten van bouwmaterialen op de luchtkwaliteit binnenshuis, biedt het besef hiervan je de mogelijkheid om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over wat je in je nieuwe huis wilt installeren. Het kan bovendien slim zijn om te overleggen met je aannemer over hoe luchtverontreinigende stoffen vermeden kunnen worden bij het bouwen van je nieuwe huis.

 

Vorige Artikel 7 voor Radio Mart Zonnebril kopen online of in de winkel
Volgende Het is eindelijk weer tijd voor een feestje!