Hoe kun je met tuinverlichting je tuin nog mooier maken?


tuinverlichting mooier maken

De zomer ligt om de hoek en dus is het van belang om je tuin weer klaar te maken voor het lekkere weer. Door dit te doen kun jij heerlijk in je eigen achtertuin genieten van het zonnetje. Mogelijk moet je nog veel doen voordat je klaar bent voor de zomer. Zo zou het maar zo kunnen dat je eerst nog nieuw meubilair moet aanschaffen voor in de tuin of dat je juist nog allerlei planten en bloemen moet planten. Daarnaast zul je ook over de tuinverlichting LED moeten gaan nadenken. Met behulp van deze lampen kun jij optimaal genieten van je tuin in de zomer, wat dan dus ook mogelijk is in de avond of zelfs nacht. Gebruik hiervoor de onderstaande tips! 

Waterornamenten

Waterpartijen zijn een prachtig medium voor licht omdat de beweging en breking patronen creëren die reflecteren op de omgeving, de rest van je tuin dus. Dit zorgt dus voor een erg leuk en speels effect, dit zal echt een blikvanger zijn. Gebruik een eenvoudige onderwaterspot onder een waterstroom of overweeg om LED verlichting in waterstralen te gebruiken om een ​​magisch effect kaarslicht te creëren. Natuurlijk kan het best lastig zijn om dit zelf te doen, maar met behulp van een expert kun je zo’n mooi waterornament gelukkig zeker creëren in je tuin.

Lichtslingers

Als je in je tuin een pergola hebt staan of een soortgelijke overkapping hebt geplaatst in je achtertuin dan kun je hier prachtig een lichtslinger ophangen. Met name bij een pergola is dit een erg leuk idee aangezien je de balken kunt gebruiken om de lichtslingers hier echt rond te hangen. Dit zal niet alleen voor veel licht zorgen in je tuin, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit in het donker. Je pergola zal er hierdoor eigenlijk net als een kerstboom uit gaan zien, maar dan zonder de kerstballen.

Sculpturen

Daarnaast is het ook mogelijk om oplichtende sculpturen te plaatsen in je tuin. Dit zorgt dus voor licht in je achtertuin, maar het geeft deze ruimte direct ook iets artistieks. Zo’n sculptuur kan immers een prachtig kunstwerk zijn. Verander je tuin in een sprookje met behulp van oplichtende sculpturen. Zo kun je bijvoorbeeld een berenklauw laten opdrogen om vervolgens twinkelende lichtjes te plaatsen aan de tuiteinden.

Boom

Ook is het een leuk idee om de boom in je tuin te verlichten. Hiervoor kun je kerstverlichting gebruiken, wat je in de takken van je boom kunt hangen. Ook andere lichtslingers kunnen hiervoor gebruikt worden. ’s Nachts zal dit echt een magisch tafereel creëren wanneer de takken en balderen tot leven komen in het gloed van het licht van de slinger.

Lantaarns

Lantaarns mogen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Je kunt deze lampen eenvoudig ergens neerzetten in je tuin, maar het is ook mogelijk om ze op te hangen aan een hek of muur. Dit zal je tuin direct een rustieke look geven, terwijl de lantaarns natuurlijk ook voor licht zorgen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

 

Vorige Steun het behoud en wederopbouw van Plantage Boston in Suriname
Volgende Samenwerking met BBGO Suriname