Kort lontje? Dit helpt tegen stress


Last van de corona perikelen of van vallende blaadjes? Of van beide een beetje? Feit is dat veel mensen op dit moment last hebben van een kort lontje; oftewel stress. Er kunnen vele oorzaken zijn, maar de eerste noodzaak is je stress verlagen. Daarna kun je veel gemakkelijker kijken wat er aan de hand is en, indien nodig, de oorzaak aanpakken.

Op het moment dat je stress ervaart, lijkt het er op dat er je zelf niets aan kunt doen. Maar dat is uiteraard niet zo. Wel kan het lastig zijn om je mood om te draaien. Met onderstaande tips is dat iets gemakkelijker. Probeer ze eens uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

Lopen

Elke dag een stukje wandelen, helpt erg goed om je hoofd leeg te maken. Je hoeft overigens niet uren te gaan lopen om resultaat te boeken. Een stukje van 20 minuten is genoeg. De eerste 10 minuten zit je waarschijnlijk nog in je hoofd maar gaandeweg zal dat gevoel zakken. Zorg er wel voor dat je tijdens het ommetje niet gaat bellen of continue op je telefoon bent. Gewoon lopen, ademen en rondkijken. Zie je er tegen op om de deur uit te gaan, probeer dan eens een ondersteunende app zoals: Ommetje. Met deze app kun je ook een groep aanmaken waardoor je elkaar kunt ondersteunen. Daarnaast laat de app je na je ommetje de route zien en geeft het leuke weetjes en tips.

Sport, dans of zing

Ben je niet zo’n sportief type of kan jouw favoriete teamsport nu niet doorgaan? Muziek opzetten en meezingen of dansen is ook heel stress verlagend. Ben je geen zangtalent, dat maakt niet uit. Het gaat niet om mooi zingen maar dat je je even helemaal kunt laten gaan. Hetzelfde geld voor dansen. Gewoon doen!

Vaker seks

Ja, ook seks verlaagt het stress niveau. Heb je geen partner of heeft je partner geen zin in een vrijpartij. Geen nood; een vibrator of dildo is zelfs nog beter om je stress te verlagen. Want ondanks dat seks met een partner misschien jouw voorkeur heeft, kan ook dat stressvol zijn. Bij zelfseks hoef je niet na te denken of je iets goed doet. En voor het verlagen van je stress gaat het met name om het effect van een orgasme; dat laat jouw lichaam ontspannen en daarmee vermindert het stress. Vind je het bij vrijen met je partner lastig om een orgasme te bereiken, probeer dan eens vibrerende eitjes. Dat is ook goed tegen het korte lontje van je partner.

Shoppen

Je kan het natuurlijk niet elke dag doen, maar gaan shoppen is natuurlijk wel goed om even alle stress van je af te schudden. Koop nieuwe schoenen en/of die geweldige nieuwe handtas. Schuldgevoel? Dan koop je gewoon ook een nieuwe laptoptas voor hem of een rugzak voor de kids. Hoe lekker is dat? En besef dat elke keer als je de tas gebruikt, je weer dat geluksgevoel krijgt. Goed voor je toch.

Let op je eten

Natuurlijk snappen we dat chocola je tijdelijk helpt, maar andere dingen helpen misschien nog beter. Vul je vitamine aan. Bij stress gebruikt je lichaam meer vitaminen en mineralen. Wat extra vitamine c, magnesium, calcium en vitamine B kan dus geen kwaad.

Vermijd suiker. Snoep, wit brood, alcohol en frisdranken (maar ook cafeïne) kun je beter laten staan omdat het de aanmaak van het stresshormoon cortisol stimuleert. Kamillethee, kruidenthee sint-janskruid-thee drinken werken daarentegen weer stress verlagend. Net als het eten van asperges.

There is no more story.
Volgende De leukste budget kerstcadeautjes