Leuke festivals in 2024


Het jaar is weer bijna voorbij en wat is er nou leuker dan alvast uit te kijken naar wat voor festivals er aankomend jaar allemaal zijn. Zo ben je goed voorbereid op het nieuwe muzikale jaar. Wat altijd verstandig is, is om op tijd te weten wanneer een festival is waar jij supergraag naartoe wilt. Zo kan je op tijd vrij regelen van je werk, bepalen wanneer je klaar moet zitten voor de kaartverkoop en eventueel vast aan de slag kan gaan met slaapplekken. In deze blog lees je meer over de bekendste festivals waar je als muziekliefhebber geweest moet zijn.

Tomorrowland

Tomorrowland is één van de grootste en bekendste festivals in Europa die bezocht wordt door mensen over de hele wereld.  Het festival staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer, mooie decors en prachtige lichtshows. Het is hét dancefestival waar de grote namen komen en als bezoeker kan je geluk niet op. Deze mag echt niet ontbreken op de agenda van alle festivals. Het is elk jaar een zekerheid en aankomend jaar ook weer in de zomervakantie 2024. Het valt voor alle Nederlanders in de regio’s noord en midden tijdens de bouwvak 2024 op 16,17 en 18 augustus. Een groot festival met meerdere podiums met bekende maar ook onbekende artiesten. Klaar om voor jou een leuke dag te zorgen.

Zwarte cross

Wat ook een wereldwijd bekend festival is, is de zwarte cross. Het grootste festival van Nederland met ruimte voor wel 240.000 bezoekers. De zwarte cross is altijd in juli en aankomend jaar zal die op 18 t/m 21 juli zijn. Naast veel verschillende podiums met veel artiesten en bands is er natuurlijk ook de cross zelf waar amateurteams met zelfgemaakte en gebouwde voertuigen tegen elkaar crossen, maar daarnaast ook de grotere klassen met serieuze motorcrossers tegen elkaar strijden. Er komen altijd ontzettend veel leuke artiesten naar de zwarte cross om er echt een feestje van te maken.

Paaspop

Een super leuk festival met ruimte voor ongeveer 110.000 bezoekers die zoals de naam zegt rond Pasen is, wat betekent dat hij wat eerder in het jaar is dan dat de andere festivals zijn. Mei, juni, juli en augustus zijn vaak de maanden met veel verschillende festivals, daarom is een groot festival zoals Paaspop op 29, 30 en 31 maart een goed begin om alvast helemaal klaar te zijn voor het festivalseizoen. Tijdens Paaspop zie je vooral Nederlandse artiesten zoals Tiësto, Susan en Freek, Davina Michelle, Ronnie Flex en nog veel meer. Het is een festival dat bekend is bij zowel oud als jong.

Pinkpop

Net als Lowlands is dit een enorm populair festival dat veel bezoekers trekt. Met ongeveer 70.000 bezoekers per dag, vaak mooi weer en vooral grote artiesten uit de hele wereld misschien wel het bekendste van Nederland. Ook op dit festival hebben ze meerdere podiums met verschillende artiesten en voor iedereen wel een artiest waar je kan meezingen en lekker dansen. Dit festival is op 21, 22 & 23 juni dus de hogere temperaturen komen al vaak even om de hoek kijken.

 

Vorige Waarom ook jij voor zonnepanelen zou moeten kiezen
Volgende NIEUWS NL Desi Bouterse definitief veroordeeld tot 20 jaar cel: "Wat mij betreft jaren te laat"