Must-do’s voor je trip naar Lyon


Heb je een trip naar Lyon staan en wil je ervoor zorgen dat je niks mist? Deze Franse stad is levendig en is vol met must-do’s die je trip compleet maken. Van heerlijke gerechten en bijpassende muziek naar de geschiedenis en de sportcultuur van Lyon. De stad heeft in elke hoek weer wat nieuws te bieden wat kan zorgen voor onverwachte uitzichten en ervaringen die al je zintuigen prikkelen.

Muziek en eten voor de hele ervaring

Het eten in Lyon is al een hele ervaring op zichzelf, en daarom is het bezoeken van een restaurant Lyon het zeker waard. Proef de traditionele bouchons en proef lekker eten zoals ‘quenelles’, ‘coq au vin’ en ‘tablier de sapeur’. Houd je meer van zoetigheid? Dan is een bezoek aan een patisserie voor een ‘tarte aux pralines’ of ‘bugnes’ een absolute must. Terwijl je aan het genieten bent van lekkere gerechten, komt het muzikale leven van Lyon naar voren. De muziek in Lyon is divers en levendig. Je vindt er van alles, van klassieke concerten in theaters tot jazzclubs en liveoptredens. Festivals zoals Nuits de Fourvière en Les Nuits Sonores trekken muziekliefhebbers van over de hele wereld. De heerlijke smaken en de levendigheid van de muziek in Lyon vormen samen de ultieme belevenis die al je zintuigen zullen gaan prikkelen.

FC Lyon als unieke belevenis

Voor voetbalfans is een bezoek aan FC Lyon een niet te missen kans. Het stadion biedt niet alleen een spannende sportervaring, maar ook een inkijkje in de lokale sportcultuur. Tijdens wedstrijden is de sfeer in het stadion vol met energie en enthousiasme, waardoor je de passie van de fans in het stadion van dichtbij kan meemaken. Het bijwonen van een wedstrijd is een geweldige manier om de sportieve trots van de stad mee te maken en deel uit te maken van de energie die voetbal in Lyon met zich meebrengt. De levendige sfeer en het samenkomen van supporters kan het een onvergetelijke wedstrijd maken waarbij de belevenis van de sportcultuur in Lyon van dichtbij je trip helemaal compleet kan maken.

Must-see plekken

Wil je niks missen van Lyon en wil je er dan voor zorgen dat je veel van Lyon ziet? Dan kunnen de volgende must-do’s zeker niet missen tijdens je trip:

  • Verken de Traboules: Neem de tijd voor een wandeling door de historische Traboules, met historische doorgangen tussen gebouwen en binnenplaatsen die ervoor zorgen dat je helemaal meegenomen wordt in de geschiedenis.
  • Basiliek van Notre-Dame de Fourvière: Bezoek deze prachtige basiliek op de heuveltop, niet alleen voor het mooie uitzicht over de stad, maar ook voor de architectuur met eigen verhaal.
  • Boottocht op de Rhône en Saône: Ervaar Lyon vanaf het water tijdens een boottocht over de rivieren Rhône en Saône, waardoor je de stad vanuit een ander perspectief kan bekijken tijdens je boottocht. De boot kan dan ook nog voor een romantische sfeer zorgen, wat vooral leuk kan zijn als je jouw trip samen met je prater gepland hebt staan.

 

Vorige Kunnen honden muziek horen?
Volgende Waarom ook jij voor zonnepanelen zou moeten kiezen