Niet alleen via de radio maar ook online reclame maken


radio-reclame

Reclame maken is geëvolueerd tot een enorm complexe vorm van communicatie, met letterlijk duizenden verschillende manieren waarop een bedrijf een boodschap aan de consument kan overbrengen. De adverteerders van tegenwoordig hebben een breed scala aan keuzes tot hun beschikking.

Het internet alleen al biedt veel hiervan, met de komst van video’s, banners, advertorials, gesponsorde websites, chatrooms, social media en nog veel meer.

Hier zijn een paar tips van wat er beschikbaar is voor uw media-arsenaal:

Online adverteren

Als u een advertentie via internet ziet, wordt deze aangemerkt als online adverteren. In feite zijn er advertenties op deze pagina en op de meeste andere websites die u bezoekt, aangezien deze de belangrijkste inkomstenbron voor internet zijn. Een andere manier van online adverteren is native advertising, de digitale variant van de oude gedrukte advertorials en gesponsorde inhoud. Er zijn veel digitale marketingstrategieën, waaronder het plaatsen van advertenties op populaire websites en sociale mediasites.

Google advertenties

Met Google Ads kunt u bieden op de plaatsing van uw advertentie op de pagina met zoekresultaten van Google’s zoekmachines. Door trefwoorden of veelgebruikte zoektermen te gebruiken, verschijnen zoekopdrachten die betrekking hebben op uw bedrijf en de producten en services in de zoekresultaten. Een bedrijf dat reclame maakt voor verzekeringen, wordt bijvoorbeeld weergegeven in alle zoekopdrachten naar verzekeringsproducten. 

Wat is AdWords? Dit is de oude naam van Google Ads. Met AdWords betaalt u als bedrijf Google als er op uw advertentie wordt geklikt, daarom worden dit kosten per klik genoemd. CPM daarentegen zijn de kosten die u als adverteerder betaalt voor duizend weergaven of vertoningen van uw advertentie. Dit soort online advertenties kunnen gericht zijn op de lokale, nationale en internationale markt. Het is aan u hoe ver u hierin gaat en hoeveel bekendheid u precies wilt vergaren via de online weg. 

Google AdSense

Met Google AdSense kunt u advertenties van Google op uw website hosten om inkomsten voor uw site te genereren. Bedrijven die willen adverteren, kunnen zich inschrijven voor Adsense, Google zal via de algoritmen de advertentie koppelen aan verschillende websites met gerelateerde inhoud of zoekparameters. Als gevolg hiervan kunt u een groter publiek bereiken door advertenties door Google te laten plaatsen. Google plaatst uw advertenties op andere websites om klikken en websiteverkeer voor u te genereren.

Om succesvol te zijn in elk type reclame, of het nu digitaal, radio of buitenshuis is, moet u uw concurrenten en hun tactieken in de gaten houden, hiervan te leren en de overwinning pakken. Google AdWords uitbesteden bij een specialist op dit gebied kan u een hoop moeite, tijd en geld besparen waarbij u als onderneming beter vindbaar wordt, bezoekers zult krijgen en hierop volgend meer omzet genereert.

Vorige Welke vijf dingen moet je in huis hebben wanneer je corona krijgt?
Volgende Steun het behoud en wederopbouw van Plantage Boston in Suriname