Tips voor de crypto belegger


crypto

De crypto wereld is sinds een aantal jaren steeds meer in beweging en wint steeds meer aan populariteit, mede dankzij reclame via bijvoorbeeld de radio. Het kan zelfs al een groot verschil maken indien deze tekst vandaag, morgen of volgende week gelezen gaat worden. Het kan een geweldige belegging worden indien je het spel juist speelt. Om deze reden dan ook deze tips betreft crypto beleggen.

Het bepalen van een sterke strategie

Er zijn hedendaags vele goeroes, betweters of zelfs oplichters op crypto gebied welke moeilijk te onderscheiden zijn van de echte kenners en reële info voorzieningen.

Het aantal meldingen van crypto-fraude steeg tot maar liefst 7000 in de eerste negen maanden van het jaar 2021. Dit was 30% meer dan in heel 2020, volgens onderzoek, met een gemiddelde verlies per belegger van circa €21.000.

Wees daarom altijd scherp en denk eerst eens goed na indien je geconfronteerd wordt met een informatiebericht over bijvoorbeeld ethereum kopen.

Wees voor jezelf kritisch en analyseer ieder blockchain project eerst zelfstandig voordat je er in gaat investeren. Kijk eens naar hoeveel gebruikers het heeft, wat voor doeleinden het dient, wat voor connecties het met bedrijven heeft en vermijd cryptovaluta die de aarde beloven maar met niets tastbaars komen.

Managen van risico

Het beleggen in crypto is risicovol mede door de hoge volatiliteit en moeilijke voorspelbaarheid van de markt. Stel daarom voor jezelf een limiet in over hoe ver je wilt gaan met het beleggen. Verhandel niet meer geld dan dat je jezelf kunt veroorloven om te verliezen.

Divers beleggen

Het wedden op één paard bestaat al sinds de paardenraces georganiseerd worden. Bij crypto is dat ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld met al je te beleggen vermogen litecoin kopen. Dit loont niet in de cryptocurrency wereld. Verspreid, net als bij normale beleggingen in aandelen werkt succesvoller. Hiermee verlaag je het risico om failliet te gaat indien die ene beleggen waar al je geld in zit daalt in koers. Er zijn inmiddels al duizenden crypto valuta’s om uit te kiezen, doe je onderzoek en begin met beleggen.

Ga voor de langere termijn

De koersen van de cryptovaluta kunnen van dag tot dag behoorlijk stijgen of dalen. Dit schrikt af voor beginnende handelaren, waardoor ze vaak misleid worden en tot paniek beleggen overstappen. De crypto zal niet in een dag of week verdwijnen, kijk daarom meer naar de langere termijn om uiteindelijk een beste beloning ervoor terug te krijgen.

Automatische beleggingen

Evenals bij normale traditionele aandelen, het er bij crypto ook automatisch belegt en geprofiteerd worden. Het instellen van terugkerende aankopen is hierbij een voorbeeld welke door verschillende crypto platformen mogelijk gemaakt worden. Dit verminderd de stress over het juist timen van de markt.

Crypto bots

Het gebruik maken van beleggings-bots kan in bepaalde gevallen een nuttig idee zijn. Waarbij het voor beginners wellicht een riskante te nemen zet is. Lage prijzen zijn niet altijd koopjes en het juiste moment om in te stappen. Soms zijn de prijzen niet voor niets zo laag, door te kijken naar crypto valuta’s welke dalende gebruikerstarieven hebben, besef je al dat het een aflopende zaak is. Indien de ontwikkelaars van een blockchain het schip verlaten betekend dit vaak dat de geest uit de fles is, waardoor de crypto zal dalen in waarde en het een onveilige belegging wordt.

Vorige Onze Sandra Doevendans gaat voor de gemeenteraad
Volgende RK Begraafplaats gaat van start met ruiming