Veel bewegen, maar niet naar de sportschool, hoe doe je dat? 


Veel bewegen, maar niet naar de sportschool, hoe doe je dat? 

Bewegen is gezond. Ben je niet zo’n liefhebber van de sportschool dan zijn er gelukkig nog heel veel andere manieren om de nodige calorieën te verbranden.

Het beweegadvies is voor iedereen om elke dag, minstens vijf dagen per week, dertig minuten te bewegen. Zorg er daarbij voor dat je tien minuten achter elkaar flink beweegt. Je kan het dus verdelen over drie momenten per dag of gewoon een half uur achter elkaar. Wanneer je je hartslag voelt en begint te zweten dan zit je helemaal goed. Bewegen is goed voor je hart en verkleint ziektes zoals diabetes en obesitas.

Combineren

Wat kan je dan zoal doen? Wandelen of fietsen is een goede optie, maar als je eveneens geen fan bent van een meisjes fiets of jongens fiets pakken en pad te gaan dan zijn er nog andere mogelijkheden. Combineer het bijvoorbeeld met iets nuttigs. Ga lopend boodschappen of zet de auto eens wat verder weg als je naar het werk gaat met de auto. Ga je met de bus? Stap dan een halte eerder uit. Op deze eenvoudige manieren kom je ook aan je lichaamsbeweging.

Krachttraining

Naast een half uur per dag bewegen heeft de Gezondheidsraad het advies om een of twee keer per week te doen aan krachttraining. Krachttraining is belangrijk, om je sterker te voelen. Bovendien is het erg goed voor je stofwisseling en helpt het bij pijn in je rug. En wist je dat krachttraining je jong houdt? Door krachttraining te doen maak je Ph aan, dat is een hormoon die vroegtijdige veroudering voorkomt. Goed nieuws toch? Krachttraining doe je door bijvoorbeeld de ramen te lappen of de vloer een stevige poetsbeurt op je knieën te geven. Zet een muziekje op en gaan.

Op kantoor

Denk eens na wat je kan veranderen als je aan het werk gaat. Denk aan vaker de trap nemen. Tijdens het traplopen gebruik je been- en bilspieren en je hartslag gaat omhoog. En wanneer je pauze hebt op je werk ga dan eens niet in de kantine zitten. Eet een boterham terwijl je een half uurtje gaat wandelen. Heerlijk en het komt zelfs creativiteit ten goede. Verder kan je op het werk als je veel moet bellen dit lopend doen. Door een kwartiertje lopen te bellen verbrand je heel wat calorieën.

Spelen met kinderen

Tot slot is het heel erg leuk om het kind in jezelf te ontdekken en te spelen met kinderen. Doe mee met verstoppertje of tikkertje. Til de kinderfiets van je zoon of dochter een aantal keer op boven je hoofd. Maak eens een grote fietstocht met zijn allen. Een mooie gelegenheid om de nieuwe jongens fiets of meisjes fiets die onlangs gekocht is eens goed te testen.

Vorige Iconische reggaeband Steel Pulse naar Paradiso
Volgende Ilja Leonard Pfeiffer hield in Genua een confronterend dagboek bij: Quarantaine