Welke vijf dingen moet je in huis hebben wanneer je corona krijgt?


paracetamol

Wanneer je te maken krijgt met corona moet je meteen in quarantaine. Je hebt niet eens meer tijd om naar de winkel te gaan met je shopper om spullen in te slaan. Daarom kan je beter maar goed voorbereid zijn en deze onderstaande vijf dingen alvast kopen met je portemonnee. Op die manier kan je snel iets doen om de klachten van corona te verzachten.

Heb je een positieve test, maar heb je weinig klachten? Dan is het overbodig om medicijnen te nemen. Echter de meeste mensen hebben last van de volgende symptomen: droge hoest, keelpijn, koorts, vermoeidheid en hoofdpijn. Helaas is er geen wondermiddel die je meteen van de klachten afhelpt, maar sommige items kunnen wel degelijk helpen om je fitter te voelen.

 1. Middeltje tegen de hoest
  Het coronavirus kan het longweefsel irriteren en daardoor kun je last krijgen van een droge hoest die lang aan kan houden. Het is daarom handig om iets in huis te hebben wat helpt bij een droge hoest. Denk hierbij aan hoestdrank of hoestspray. Er zijn verschillende hoestdranken te koop. De ene is tegen kriebelhoest en de andere richt zich op slijmhoest. Lees altijd het etiket of vraag een verkoper om informatie, zodat je weet welke hoestdrank je moet aanschaffen.
 2. Keelpastilles of gemberthee
  Naast die droge hoest heb je bij corona grote kans dat je keelpijn krijgt. Wanneer je op een keelpastille gaat zuigen maak je meer speeksel aan en dat kan de pijn tegengaan. Keelpastilles kunnen nogal veel suiker bevatten, check dus welke je koopt. Wat ook wonderen doet tegen keelpijn is thee met gember, honing en citroen. Dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Honing verzacht je keel, gember werkt ontstekingsremmend en stimuleert je bloedcirculatie. Het zuur van de citroen doodt bacteriën. Een ideaal recept tegen keelpijn. 
 3. Paracetamol
  Wanneer je besmet bent met het coronavirus is het mogelijk dat je last krijgt van verschijnselen die op de griep lijken. Een paracetamol kan verlichting bieden. Een paracetamol is veiliger dan andere pijnstillers zoals naproxen of ibuprofen. Deze laatste twee pijnstillers geven meer kans op ernstige bijwerken zoals maagbloedingen en ze gaan meestal niet samen met andere medicijnen. Het is dus altijd goed om paracetamol in huis te hebben. Dit medicijn geeft weinig bijwerkingen. 
 4. Vitamines
  Er bestaan geen bewijzen voor het feit dat je met vitamine C of D kan voorkomen dat je het coronavirus krijgt, maar baat het niet dan schaadt het niet. Vitaminepillen zijn veilig om in te nemen en worden door artsen en dokters aanbevolen in het griepseizoen. Je kunt ze op ieder moment van de dag slikken. Vitamines helpen voor een hogere weerstand. Het allerbeste is overigens om te zorgen dat je deze vitamines binnenkrijgt door gezond te eten. Vul je boodschappen tas in de supermarkt daarom met fruit en groentes. Verder helpt regelmatig bewegen en een goede nachtrust voor een betere weerstand. Wanneer dat het geval is hoef je geen extra vitamines te slikken.
 5. Thermometer
  Een thermometer is een item wat je eigenlijk standaard in huis moet hebben. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt, maar ook voor jezelf. Wanneer je te kampen krijgt met corona is er meestal sprake van koorts. Het is dan fijn om een thermometer in huis te hebben, zodat je dit meteen kan checken. Investeer daarom in een goed product. Lees altijd de informatie op de verpakking, zodat je weet dat je de thermometer goed gebruikt. Heb je bijvoorbeeld meer dan drie dagen hoge koorts, hoger dan 38 graden dan is het verstandig om een dokter te gaan bellen.
Vorige Ilja Leonard Pfeiffer hield in Genua een confronterend dagboek bij: Quarantaine
Volgende Niet alleen via de radio maar ook online reclame maken