Vijf tips die je motiveren om te blijven sporten in de winter 


Ben jij in de winter niet naar buiten te krijgen? In de donkere maanden van het jaar is het aantrekkelijk om binnen te blijven. Na een lange werkdag is het heerlijk om op de bank te relaxen. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen, ook in de winter. Heb je last van een motiveringsprobleem? Lees dan hier een aantal tips en kom in actie!

Normaliter is het in de winter al een stuk moeilijker om te blijven sporten, maar nu de sportscholen dicht zijn vanwege de lockdown wordt het nog lastiger. Je kan op Internet tal van work-outs vinden die geschikt zijn om te doen vanuit je woonkamer. Wanneer je de hele dag thuiswerkt is het echter lekker om naar buiten te gaan. Doe dit direct nadat je klaar bent met werken. Je zult merken dat je hier zelfs energie van krijgt. Zowel lichamelijk als geestelijk. Probeer daarom onderstaande tips.

 1. Beloon jezelf met een herschel tas
  Wanneer je gewend bent om in een team te sporten of onder begeleiding van een coach is dat een hele goede motivatie. Nu je het zonder moet doen mis je coaching. Het risico wat je dan loopt is dat je minder fanatiek sport. Om dat te voorkomen kan je jezelf met iets belonen. Lukt het je om iedere werkdag een wandeling te maken van dertig minuten of om drie keer te sporten in de week? En hou je dit een maandlang vol? Koop dan iets leuks voor jezelf, wat dacht je van een mooie schoudertas van het merk herschel?
 2. Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent
  Wanneer je ’s ochtends vroeg gaat sporten is het nog donker op straat. Eveneens is het ’s middags vroeg donker. Het is daarom belangrijk om fluorescerende of reflecterende kleding aan te trekken. Verder kan je straten uitkiezen met een goede verlichting, dat is veiliger dan in een donker park rondrennen of wandelen. Loop indien mogelijk tegen het verkeer in.
 3. Scoor een nieuwe outfit en check tassen
  Wellicht helpt het om te investeren in mooie sportkleding. Wie weet loop je net iets harder in nieuwe sportkledij. Voor sommigen is goede kleding het zetje wat nodig is om wel te gaan sporten. Naast kleding is het leuk om de tassen te bekijken in een webwinkel. Zodra de sportscholen zijn geopend is het fijn om met een leuke sporttas plus outfit aan de slag te gaan.
 4. Gebruik een app
  Samen sporten is gedurende de lockdown van de coronacrisis niet zo handig. Vind je het lastig om in je eentje te gaan sporten? Download een app, zoals bijvoorbeeld Runkeeper of Strava. Zo zie je op een eenvoudige manier wat je bereikt hebt. Bovendien kan het je extra motivatie geven wanneer je ziet dat je per week vooruitgaat. Bij Strava is het zelfs mogelijk om complimenten van anderen te ontvangen. Dat is natuurlijk best leuk.
 5. Ruim je huis op tijdens de winter
  Krijg je het echt niet voor elkaar om naar buiten te gaan sporten vanwege het weer dan is het een goed idee om eens een grote opruimsessie te houden. Door alle ruimtes in je huis op te ruimen krijg je de nodige lichaamsbeweging. Vergeet niet om direct schoon te maken, ook daarbij ben je volop in beweging. Een echte win-win situatie. Een opgeruimd fris huis en werken aan je conditie. Wie weet kom je nog spullen tegen die je al een tijdje uit het oog bent verloren zoals een waterdichte rugzak. Misschien zet die tas je zelfs aan tot het maken van een lange wandeling!
Vorige Het Nieuwe Ajax van Amsterdammer Menno Pot
Volgende De laatste vijf overwinningen van Ajax in Eindhoven