Waarom planten in huis gezond zijn?


minicactussen

Planten in je huis zijn gezond. Dat weten we allemaal wel. Waarom is dit? Hoeveel planten zijn goed om in je huis te hebben? Welke planten zijn het beste voor in je huiskamer? Kun je planten in je slaapkamer hebben? Dit zijn een aantal vragen waarmee jij je kunt bezighouden. Als je groene vingers hebt, is het allemaal wat makkelijker voor je, maar als je dat niet hebt? Hoe profiteer je dan toch van planten in jouw huis? Hier lees je meer!

Waarom zijn planten in huis gezond?

Planten zijn gezond omdat ze allereerst de lucht zuiveren. Verder absorberen ze ook fijnstof. Dit stoten ze daarna niet meer uit. Jij hebt dit nu niet meer in jouw huis en hoeft dit niet meer in te ademen. Bovendien zijn ze goed voor de zuurstof in jouw huis. Rook je? Dan zijn planten zeker een goede optie. Alle stoffen die de tabaksrook uitstoten worden gefilterd. Een ander voordeel van planten is dat je er rustiger van wordt. Het groen in je huis kalmeert je en maakt je vrolijker. Wil jij planten die de lucht goed zuiveren? Kies dan voor de Dracaena, Spathiphyllum, Krulvaren en Sanseveria.

Heb jij geen groene vingers?

Als jij geen groene vingers hebt, maar je toch graag planten in huis wilt, kun je kiezen voor planten in glazen pot. Dit wordt ook wel een ecosysteem genoemd. Binnen de afgesloten glazen pot wordt dan een ecosysteem gevormd waarbij de planten zichzelf voorzien van voeding en water. Alleen de eerste maand heeft dit ecosysteem een beetje verzorging nodig, maar daarna niet meer. Het is dan juist belangrijk dat je het met rust laat. Voor de zuurstof en de luchtzuiverende voordelen zijn planten in glazen pot niet geschikt. Doordat de pot is afgesloten kunnen ze de lucht niet zuiveren. Ze zijn echter wel heel mooi en we raden planten in glazen pot zeker aan.

Planten in de slaapkamer

Planten in de slaapkamer zijn verstandig, maar niet te veel. Bovendien is het belangrijk dat je goed ventileert. Planten dempen het geluid en maken je rustiger en vrolijker. Zet echter niet te veel planten in je slaapkamer, want ze kunnen je ook in de weg gaan staan en ze moeten tenslotte ook verzorgd worden. Houd dus wel rekening met jouw mogelijkheden om ze te verzorgen. Omdat planten ook verschillende manieren van verzorging nodig hebben kan het zijn dat een plant net niet geschikt is voor jouw slaapkamer. Wil jij bijvoorbeeld een vleesetende plant kopen? Kijk dan eerst waar hij het beste kan staan.

Makkelijke plant voor in jouw huis

Als jij niet warm loopt voor een plant in glazen pot, maar je wilt toch groen in jouw huis, kies dan voor een cactus. Zet bijvoorbeeld een aantal minicactussen op de vensterbank. Wil jij minicactussen kopen? Ze zijn er in verschillende uitvoeringen zodat jouw vensterbank niet saai hoeft te zijn. Voor iedereen is er wel een plant om het huis op te vrolijken, of je nu wel of geen groene vingers hebt.

Vorige Het belang van goede akoestiek voor muziek
Volgende De beste manier om snel water te zuiveren