Waarom zou je een luxe horloge moeten kopen? 


luxe horloges

Sommige mensen zijn van mening dat het tegenwoordig overbodig is om een horloge aan te schaffen. Zij vinden dat ze geen Garmin dames horloge meer nodig hebben aangezien ze nu gewoon hun smartphone kunnen pakken als ze erachter willen komen hoe laat het is. In principe valt dat zeker te begrijpen, maar toch kan het hebben van een dameshorloge een aantal voordelen bieden die een mobiele telefoon simpelweg niet kan bieden. Dit is al helemaal het geval als je overweegt om een luxe model aan te schaffen. Alhoewel zo’n horloge natuurlijk duur is, zijn er diverse redenen te bedenken waarom het kopen ervan een goed idee is. 

Doel

Er is niet veel dat zoveel plezier geeft als het bereiken van een doel van je. Dit is al helemaal het geval als je lang aan dit doel gewerkt hebt en je het nu eindelijk bereikt hebt. Het kan bijvoorbeeld je doel zijn geweest om genoeg geld te verdienen om uiteindelijk een luxe horloge aan te kunnen schaffen. Vaak heb je dan ook nog een bepaald model voor ogen waar je al jarenlang stapelverliefd op bent geworden. Nu je eindelijk in staat bent om dit luxe horloge te kopen moet je dit natuurlijk zonder twijfel doen.

Statussymbool

Het valt niet te ontkennen dat een luxe horloge een statussymbool kan zijn. Dit geldt met name voor de meest iconische en herkenbare horlogemodellen van de meest iconische en bekende merken. De meeste luxe horloges zullen desondanks wel onder de radar vliegen, maar alsnog zijn er genoeg modellen die wel echt als statussymbool gezien worden. Hier kun je dan ook goed je status mee laten zien of zelfs mee flexen, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt. Je probeert dan natuurlijk indruk te maken met je luxe horloge op anderen.

Hoge kwaliteit

Eén van de belangrijkste verschillen tussen een goedkoop horloge en een luxe horloge is de kwaliteit. Een luxe horloge heeft een hoge kwaliteit en is gemaakt om jaren en generaties mee te gaan. De meeste goedkopere horloges koop je en draag je tot ze kapot gaan, gooi je dan weg en koop je een nieuwe. Dit horloge betekent helemaal niets voor jou. Bij een luxe horloge is dit vaak niet het geval en zul je daarom je hele leven lang gebruiken. Gaat het exemplaar kapot? De kans is groot dat je het dan laat repareren. Na je overlijden kun je het horloge bovendien doorgeven aan je kinderen.

Investering

Een luxe horloge kan daarnaast ook nog eens een geweldige investering en plaatsing van je geld blijken te zijn. Dit betekent desondanks niet dat je zomaar een luxe horloge kunt kopen en direct kunt verwachten dat het in waarde zal stijgen. De meeste horloges zullen namelijk gewoon in waarde dalen. Je hebt daarom veel expertise en kennis nodig om erachter te komen welke luxe horloges wel goede investeringen zijn voor in de toekomst. Over het algemeen zul je zien dat dit met name geldt voor de modellen van Rolex, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

 

Vorige Steun het behoud en wederopbouw van Plantage Boston in Suriname
Volgende Samenwerking met BBGO Suriname