Wat kun je nog doen met deze Corona maatregelen?


sauna

Wat kun je nog doen met deze Corona maatregelen?

Nu we ondertussen al bijna 2 jaar verder zijn en de maatregelen tot een ieders grote spijt weer worden aangescherpt, wordt het leven voor veel mensen enorm saai. Je wilt wel wat doen, maar wat? Immers is bijna alles beperkt of helemaal dichtgegooid. Kon je maar gewoon weg gaan, denk je misschien.Hoe raar het ook klinkt, is het toch echt goed mogelijk om er tussenuit te gaan op dit moment. Sterker nog, zelfs een vakantie is met de goede moed wel te realiseren. En dan gaat het niet over een armzalig weekje in een bos zit of op een camping in de regen, maar over een huisje met jacuzzi. Klinkt dat al beter?

Koning(in) in eigen land

Zonder al teveel in te gaan op de arbitraire rol van de monarch, kun je er in eigen land op uit als koning(in). Dat klinkt wellicht niet heel overtuigend, immers kijk je niet verder dan je eigen winkelstraten, je eigen buurt en wellicht 1 of 2 andere steden die je interessant vindt. Maar wil je in Nederland de mooie plekken vinden waar je je niet in Nederland waant, moet je wel je best doen. Ze zijn immers goed verstopt om ze te kunnen behouden in alle sereniteit. Zo huur je bijvoorbeeld op Ameland huisje en sauna en jacuzzi, met de bijbehorende gastvrijheid en Nederlandse verwelkoming.

De eilanden

Veel regenten spraken in de vroege jaren (van het kolonialisme en dergelijke) wel eens van ‘De Eilanden’. Dit was vaak omdat ze dan eilanden hadden veroverd aan de andere kant van de zee of oceaan. Het is daarom wel enigszins geestig om te kunnen zeggen dat je gaat vertoeven op ‘De Eilanden’, met jacuzzi en al. Afgezien van de voorzieningen, bieden de Waddeneilanden enorm veel natuur en prachtig uitzicht. Veel mensen gaan speciaal naar de Waddeneilanden met de specifieke bedoeling om te kunnen kijken naar het eb en vloed of te kunnen wadlopen. Dit is iets unieks, want wanneer heb je eerder iemand over eilanden horen zeggen dat ze van het ene eiland naar het andere konden lopen. Wellicht kun je met een beetje volharding het voor elkaar krijgen om van je Ameland huisje naar je Terschelling huisje te lopen, alhoewel die kans wel zeer klein is.

Maatschappelijk verantwoord genieten

Je zult je wellicht afvragen of het niet ongepast is om nu zulke dingen te gaan doen. Uiteraard is dat iets wat je voor jezelf moet bepalen, echter zijn er globaal gezien geen bezwaren. Integendeel, er zijn juist alleen maar redenen om het wel te doen. Aangezien je gewoon gebruik maakt van wat er mogelijk is gemaakt binnen de maatregelen en je netjes aan de voorschriften houdt, draag je op deze manier alleen maar bij aan de lokale gemeenschap (en de eigen economie). Ondanks alle maatregelen en regelingen die er getroffen zijn, waren en blijven de kleine ondernemers degenen die de hardste klappen vangen in deze moeilijke tijd, dus steek ze niet alleen een hart onder de riem, maar help ze ook een handje.

Vorige Ben je weer van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan
Volgende Je huis renoveren is nog de enige optie in Amsterdam