Ben je weer van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan


In buitenland op vakantie

Nu de mogelijkheden weer daar zijn, oriënteren veel mensen in Nederland of ze weer naar het buitenland op vakantie zullen gaan. Misschien met de Kerstdagen naar Suriname op familiebezoek of kiezen we naar een bestemming op een ander werelddeel. Nu veel landen op oranje staan gaat de wereld voor liefhebbers van verre reizen weer langzaam aan open.

Verschillende reisbureaus en vliegmaatschappijen hebben het de afgelopen anderhalf jaar flink zwaar gehad. Sommige gingen failliet en KLM en Air France hebben enorme geldbedragen van de nationale regeringen gekregen om overeind te blijven. Het zal er dus voor de toekomstige vakantieganger beslist niet makkelijker op zijn geworden om een weloverwogen keuze te maken naar welk land te gaan en met welke vliegmaatschappij te gaan vliegen. Gelukkig is er nog ruim de tijd om je goed te oriënteren op welke manier en wanneer je het beste naar het buitenland kan gaan. Zo is Skyscanner hierbij een geweldige hulp. In een goed stappenplan wordt hier uitgelegd welke reisroute je het beste kunt afleggen.

Zon en zee in Europa

Voor wie het liefst in Europa blijft zijn er weer tal van mogelijkheden om naartoe te reizen. Hou je van actie en uitgaan dan is een stedentrip een goede bestemming. Hou er in ieder geval rekening mee dat er in deze coronatijd elk land andere regels gelden. Verdiep je wel in deze regels, zodat je straks niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Doe dat ook regelmatig want ook in Europa verandert de situatie bijna dagelijks. Ben je meer van zee en zon in combinatie met culturele en culinaire verrassingen dan is Portugal het land bij uitstek. Omdat dit land een lange kustlijn heeft worden er veel verse vissoorten gegeten. Daarnaast is het noorden van Portugal bekend om z’n dikke soepen en stoofschotels. Kortom dit Zuid-Europese land heeft tal van culinaire verrassingen. Hou je daar van dan zijn de Azoren beslist een bestemming die hoog op je reislijstje moet staan. Het is een Europese eilandengroep, maar je denkt dat je echt in een ander werelddeel bent.

Zuid-Amerika

Indien je toch kiest om je volgende vakantie naar Suriname en Paramaribo te gaan, kijk dan ook eens even verder wat er allemaal op het Zuid-Amerikaanse continent te beleven valt. Het is misschien niet algemeen bekend dat er maar liefst 2 van de 7 wereldwonderen in Zuid Amerika te vinden zijn. De eerste ligt in Peru het land van de Inca’s en staat bekend onder de naam Machu Picchu. De plek werd pas in 1911 ontdekt. Mede door de hoge ligging op 2400 meter waren de Spaanse veroveraars er nooit gekomen.

Het tweede wereldwonder in dit continent is de Cristo Redentor. Dit beeld van Jezus spreekt bij velen tot de verbeelding. In 1931 was de voltooiing van dit bekende landmark op 710 meter hoogte. Het waakt met uitgespreide armen over Rio de Janeiro.

In de eerder genoemde landen spreken niet alleen eeuwenoude gebouwen of authentieke culinaire gerechten tot de verbeelding, ook aan de adembenemende natuur ontkom je tijdens je rondreis vanzelfsprekend niet.

 

Vorige Helemaal van nu: duurzame tassen
Volgende Wat kun je nog doen met deze Corona maatregelen?