Zo vier je kerst tijdens een lockdown


Het einde van dit vreemde jaar is bijna in zicht. Een jaar waarin we onze familieleden toch al heel weinig konden zien eindigt nu met hele andere feestdagen dan normaal, terwijl we er juist zo’n behoefte aan hebben om weer samen iets te vieren. We kunnen natuurlijk allemaal bij de pakken neer gaan zitten tijdens de feestdagen. Maar als we dit jaar iets geleerd hebben is het wel dat je er beter maar iets van kunt maken met zijn allen. Maar kun je wel een paar tips gebruiken om van deze gekke kerst een succes te maken? Lees dan hieronder verder.

Haal de kerst in huis

Misschien ga je normaal gesproken wel elk jaar met je vrienden glühwein drinken op een kerstmarkt in Duitsland of boek je met de hele familie een vakantiehuis in zo’n sprookjesachtig park. Tja, dat zit er dit jaar natuurlijk niet in. Maar er is helemaal geen reden waarom jij die heerlijke kerstsfeer niet gewoon in huis kunt halen. Ga dit jaar gewoon eens helemaal over the top en versier je huis zoals het nog nooit versierd is. Haal extra veel lichtjes en maak je eigen kerststukjes of haal echt eens alles uit de kast en zet alle rendieren in je voortuin. Maak ook het kerstdiner dit jaar gewoon extra speciaal. Ga met een boodschappentas of tien naar de winkel en sla alles in wat je nodig hebt om de ultieme kerst te vieren, en vergeet dan natuurlijk de glühwein niet, die kan je ook zelf wel opwarmen.

Laat oude tradities herleven

De kans is groot dat je dit jaar niet je voltallige familie te zien krijgt met kerst. Misschien geef je er zelf ook wel de voorkeur aan om de afstand te bewaren dit jaar. Des te meer reden om dit jaar eens extra aandacht te besteden aan de kerstkaarten, of, wanneer je ze nog nooit verstuurd hebt, hier eindelijk eens mee te beginnen! Een kaartje is immers een perfect middel om een afstand te overbruggen en iemand echt persoonlijke aandacht te geven. Het is dan ook niet gek dat de kerstkaartenverkoop dit jaar flink gegroeid is. Wil je jouw kerstkaart een persoonlijk tintje geven dan kun je ook zelf kerstkaarten maken. Nu we allemaal opgesloten zitten hebben veel mensen immers genoeg tijd voor een nieuwe hobby. Gooi daarna een flinke stapel kerstkaarten in je Ted Baker tas en trek een sprintje naar de brievenbus. Wie weet krijg je er ook weer flink wat terug.

Maak gebruik van de moderne techniek

De techniek is nog niet helemaal zo ver dat we als een hologram bij elkaar in de keuken kunnen staan, maar met videobellen kom je ook al een heel eind. Als je jouw familieleden niet fysiek kunt opzoeken, maak dan gewoon gebruik van de techniek om toch tijdens de bijzondere of traditionele momenten met elkaar in contact te blijven. Zet je moeder gewoon op het aanrecht terwijl je het kerstdiner aan het bereiden bent. Dat is niet alleen gezellig, maar ook hartstikke praktisch want dan kan ze je mooi wat tips geven tijdens het koken. Geven jullie normaal gesproken cadeautjes aan elkaar? Dat kan natuurlijk ook gewoon op afstand. Laat je cadeautjes bezorgen of breng ze zelf even langs en spreek met elkaar af wanneer jullie ze gezamenlijk via een videconnectie gaan uitpakken. Dan kun je gewoon met je eigen ogen zien of die tas van Castelijn en Beerens echt het perfecte cadeau voor onder de kerstboom is. Met zijn allen de kerstboom optuigen? Zet gewoon de laptop of tablet erbij, en versieren maar! Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar vast nog steeds erg gezellig.

 

Vorige De leukste budget kerstcadeautjes 
Volgende Het Nieuwe Ajax van Amsterdammer Menno Pot