Waarom is gezuiverd water zoveel beter voor je gezondheid?


Water drinken is gezond wordt er altijd tegen je gezegd. Ons lichaam bestaat voor 60% uit water, dus zo vreemd is dat ook niet. Het is dan ook belangrijk om dit gedurende de dag op peil te houden, om uitdroging te voorkomen. Is het water uit de kraan daar wel geschikt voor of heeft gezuiverd water een beter effect op je gezondheid?

Waarom kraanwater filteren?

Het water wat bij ons uit de kraan komt bevat van zichzelf verschillende mineralen en andere stoffen. Deze stoffen zijn niet allemaal lichaamseigen en willen sommige mensen liever niet in hun lichaam krijgen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld calcium, kalk of zware metalen.

In veel woningen die voor 1960 zijn gebouwd zitten nog loden leidingen. Deze laten kleine deeltjes lood los die in je drinkwater terecht kunnen komen. Dit is niet goed voor je gezondheid.

Thuis water zuiveren

Het water dat uit de kraan komt wordt al aan veel verschillende testen onderworpen. Er zijn eisen vastgelegd waar het water aan moet voldoen. Als er een kleine afwijking in de bron gevonden wordt, dan mag dat water al niet meer gebruikt worden om drinkwater van te maken.

Toch kan het zijn dat het water niet altijd even gezond is. Er zitten in leidingwater veel onzichtbare verontreinigingen zoals chemisch afval, bacteriën, virussen en zware metalen. Dit is een laag genoeg percentage om toch niet schadelijk bevonden te worden. Maar als je vooral kraanwater drinkt is het zeker een aanrader om een waterfilter voor thuis aan te schaffen.

Effect op je gezondheid

De stoffen die nog in het kraanwater zitten zijn op zich niet schadelijk voor je lichaam. Zolang het om kleine percentages gaat. Ons lichaam moet wel zelf hard werken om deze stoffen te filteren en af te scheiden.

Door thuis zelf je water te zuiveren voordat je het drinkt, help je je lichaam hier een handje mee. Hoe meer en hoe beter het water gefilterd wordt, hoe minder deze stoffen in je lichaam terecht komen.

Je lichaam wordt gezuiverd door je nieren. Hoe schoner de vloeistof die je tot je neemt is, hoe langer je nieren meegaan. Dus ook al is het kraanwater in Nederland veilig en laag in toevoegingen of rare stoffen, het zuiveren van je drinkwater levert altijd voordelen op.

Hoe zuiver je makkelijk en snel je water thuis

Er zijn een paar manieren om makkelijk en snel thuis je water te filteren. Zo kun je ervoor kiezen om een waterfilter te installeren of om standaard aan waterfilter kan te gebruiken.

Een waterfilter installeer je direct bij de kraan. Hier passeert het water door een serie aan verschillende zuiveringslagen. Elke laag heeft zijn eigen werking en zorgt ervoor dat het water puur en schoon wordt.

Een waterfilter kan heeft zo’n zelfde soort filter, alleen dan in een kan bevestigd. Deze kan vul je met gewoon water uit de kraan. Zodra je dit water wilt gaan drinken, schenk je het water in een glas. Dit heeft de filter gepasseerd en is dan puur water vrij van alle stoffen.

Vorige De beste manier om snel water te zuiveren
Volgende Behoud van het eigene