Vier albums die je mag verwachten in 2021


2020 was een vreemd jaar. Zo was het een jaar waarin autohuur niet echt nodig was aangezien de meeste vakanties naar het buitenland niet door gingen. Nederlanders verblijven juist meer in eigen land door het coronavirus. Zo konden ze bijvoorbeeld Rotterdam verkennen. Goedkoop een auto huren in Amsterdam om vervolgens onze eigen hoofdstad te verkennen was natuurlijk tevens mogelijk. Door de pandemie werden allerlei albums van muzikanten ook vertraagd. Hopelijk zal dit in 2021 niet het geval zijn en kunnen we met zijn allen genieten van de onderstaande albums. 

Drake – Certified Lover Boy

Drake heeft geen officieel nieuw album uitgebracht sinds de gigantische ‘Scorpion’ uit 2018, maar hij heeft niet stil gezeten. Vorig jaar werd de mixtape ‘The Dark Lane Demo Tapes’ uitgebracht, die, net als de compilatie ‘Care Package’ uit 2019, het goed deed in de albumcharts. Desalniettemin is de verwachting dat Drake dit jaar terugkomt met een echt album, wat ‘Certified Lover Boy’ gaat heten. Een teaser single hiervan is door de Canadese zanger al in augustus uitgebracht, maar wanneer het hele album geluisterd kan worden is nog maar de vraag. Lang zal het waarschijnlijk niet meer duren.

Travis Scott – Utopia

Travis Scott was al een van de grootste sterren in hiphop voordat hij ‘Astroworld’ in 2018 uitbracht, maar het succes van dat album heeft zeker alle twijfel gewist. Sinds zijn officiële aankomst in de hoogste regionen van de muziek, is Scott een van de bepalende mannelijke smaakmakers van zijn generatie in de mode geworden. De twee solo-singles die hij sindsdien heeft uitgebracht (2019’s ‘Highest in the Room’ en ‘Franchise’ uit 2020) schoten beide naar de top van de hitlijsten. Onnodig te zeggen dat de verwachtingen torenhoog zijn voor zijn vierde album, het tot nu toe ongedateerde “Utopia”.

Sia – Music

In een ongelukkige gang van zaken werd het regiedebuut van de doorgewinterde hitmaker Sia, de film ‘Music’ met een autisme-thema, maanden voor de release opgezadeld met controverse. Volgens de zangeres proberen de film en de bijbehorende 10 nummers “liefde te tonen voor alle zorgverleners en voor alle mensen met autismespectrum”. Anderen zijn het hier niet mee eens en vinden het juist ongevoelig om diverse redenen. Alsnog zal Sia’s eerste echte soloalbum in vier jaar uitkomen in 2021, wat bijpassend ook ‘Music’ heet. Tot nu toe staat dit album van de zangeres gepland voor 12 februari, maar tegenwoordig kan dat zo veranderd worden.

Lana Del Rey – Chemtrails Over the Country Club

Lana Del Rey heeft in 2020 geen vrienden gemaakt, maar hopelijk komt hier in 2021 verandering in door haar nieuwe album Chemtrails Over the Country Club. Hiermee gaat ze opnieuw een samenwerking aan met Jack Antonoff, wat leidde tot het prachtige album Norma Fucking Rockwell in 2019. De eerste nummers van deze plaat zijn al uitgebracht en heten Let Me Love You Like a Woman en toepasselijk Chemtrails Over the Country Club. Volgens de zangeres zelf gaat het nieuwe album wat meer de kant op van country and folk muziek.

Vorige Starten met hardlopen? Hierbij vijf tips! 
Volgende Hoge Bomen vangen veel wind: Over het leven van jurist en onderwijzer Mr Purcy Denz