Marlene van mArt!


Marlene van mArt!

Een motor op de achtergrond is er niet meer…..

Op zaterdag 27 januari was ik aanwezig tijdens de afscheidsdienst van Maike Irene Esajas. Bij mArt en onze luisteraars was ze bekend onder de pseudoniem “Marlene”!

Jarenlang Stonfutu en collega van het eerste uur. Begonnen als nieuwslezer en ochtendprogrammamaker van mArt MoringTrain. Later presenteerde Marlene samen met wijlen oom Carl Weinchard onderleiding van eveneens wijlen technicus Tjinna ( Errol de Mees ) verschillende informatieve en vooral nostalgische programma’s.
Om 06:30 uur stonden ze al gedisciplineerd voor deur aan de 2e Sweelinckstraat nummer 2 tot 4.
Bekend om haar analytisch vermogen, heldere stem en uitstekende onthoudingsvermogen is het extra pijnlijk om te weten dat ze leed aan de ziekte van Alzheimer. Marlene heeft eens de tijd genomen om onze honderden cassettebandjes stuk voor stuk terug te luisteren en met pen te omschrijven om vervolgens te archiveren.

Onvergetelijk!

Persoonlijk zal ik Marlene blijvend herinneren als een bescheiden, zorgzame en zéér betrouwbare collega. Iemand die van ouderen en vooral kinderen hield. Een bijzonder mens waar je altijd terecht kon voor hulp en adviezen.

Naast haar vrijwillige bezigheden bij mArt is ze ook via onze organisatie een tijdlang bezig geweest bij ouderencentrum Kraka e Sewa en Huize Lydia met Sisa Mathilda.

Tijdens de zware en financieel moeilijke tijden van mArt heb ik veel steun van onze Marlene gekregen. Zakelijk zowel privé, urenlang aan de telefoon op zoek naar mogelijke oplossingen voor de organisatie mArt of problemen binnen ons team.
Muzikaal kon ik haar tijdens mijn dienst blij maken met Sept jours de la semaine van de muziekformatie uit Haiti Les Shleu Shleu. Bert Kempfert – African Beat – That happy feeling of Swingin safari. Los van haar strenge, maar soms ook afstandelijke houding was ze ook altijd in voor een grap, fosten of adyeers-tori.

Omringd door haar 2 zonen, 1 dochter, familie, vrienden en een select gezelschap is onze Marlene onder begeleiding van voorganger Franklyn Oliveira respectvol en waardig naar haar laatste rustplaats gebracht. “De Nieuwe Ooster”.

Met het heengaan van Marlene verliest mArt wederom 1 van haar voorbeeldige adviseurs, programmamaker en Stonfutu van de 1e orde.

Gran tangi lobi sisa Marlene.
Wan dey wi sa miti baka na yanda sey.

Norman van Gom
Directeur mArt

Vorige Over Ampco Flashlight Sales
Volgende De beste AI tools voor bedrijven