Een strak design met een natuurlijk karakter


Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer bijvoorbeeld een robuuste uitstraling geven of juist een industriële. Geen zin in een nieuwe vloer? Dan kun je kiezen voor een coating over je bestaande vloer.

Een vloercoating wordt vaak aangebracht over bestaande vloeren. Een redelijk snel proces waarbij een laag van maar een millimeter wordt aangebracht. Met deze laag creëer je de mooie uitstraling van een gietvloer. Alle kiertjes worden weggewerkt en je vloer kan weer een stootje hebben. Deze laag is bestand tegen krassen, dus een huisdier is geen probleem. Ook kan het goed tegen bepaalde vloeistoffen die worden gemorst. De vloeistof trekt er niet in. De coating kan zelfs over een houten vloer. Zo heb je geen last meer van kiertjes en naden en de bestaande vloer wordt zo alleen maar sterker. Met een transparante coating behoud je de sfeer van de houten vloer optimaal. Naast een transparante coating zijn ook kleuren mogelijk. Ook kunnen er logo’s of andere patronen in verwerkt worden, wat veel voorkomt bij bedrijven, kantoorpanden en winkels.

Een gietvloer is de investering waard

Toch liever een geheel nieuwe vloer? Een gietvloer is op het moment de trend. Het is een prachtige manier om een industriële sfeer in je nieuwe woning te creëren. Een vloer die naadloos is, waardoor er gemakkelijk en snel schoongemaakt kan worden. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Het is daarom ook een investering die het zeker waard is. De prijs gietvloeren per m2 hangt ten eerste af van welke soort gietvloer je kiest en wat de ondergrond is. Bij een groter oppervlak neemt de prijs per vierkante meters af. Het is daarom niet zo’n gek idee om gelijk de hele woonkamer én keuken in dezelfde stijl te laten leggen.

Ga voor een unieke uitstraling met beton

Welke gietvloer steeds vaker in woningen terugkomt is de beton gietvloer. Een gietvloer met het design van beton. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. Er wordt geen beton in verwerkt, maar een mix van kleuren, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer.

Naast een betonlook zijn er ook vloeren bestaande uit beton. De betonvloer is een zeer duurzame vloer, die slijtvast en eenvoudig te reinigen is. In woningen worden deze veel gelegd, maar ook in bedrijven is de betonvloer een ideale vloer. De vloer creëert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van leggen gebeurt naadloos, waardoor de afwerking in optimale perfectie gebeurt. Voor de afwerking wordt was of lak gebruikt. Beton heeft de industriële kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf. Vanwege het vocht is een vloer van beton minder geschikt in de badkamer. Hier is een gietvloer weer aan te raden.

Vorige Reshma Roopram wil voorzitter worden van de PvdA
Volgende Een vloer creëert sfeer en gemak